MENIU

Judo-ul românesc, atacat din nou de mafia PSD Constanţa

Cozmin Gușă

Acuzații dure la adresa președintelui Federației Române de Judo, Cozmin Gușă!

Mai mulți oameni din judo-ul românesc îi cer demisia acestuia din cauza ultimelor evenimente care s-au soldat cu plecarea lui Marius Vizer din funcția de președinte de onoare.

Susțin aceștia, în scrisoare, "Judo-ul românesc nu este pregătit să renunțe la Dl. Marius Vizer a cărui dedicație și abnegație față de sportul care l-a format și față de România sunt indiscutabile și nici nu este pregătit să rămână cu dvs. în calitate de lider. (...)

Activitatea dvs. din ultimii doi ani nu a avut nici o legătură cu ce ați promis atunci când ați fost ales și nici cu ceea ce judoul românesc are nevoie. Chiar dimpotrivă și ar fi de menționat unele aspecte ale managementului falimentar implementat".

Citiţi şi:

Marius Vizer explică motivul demisiei din funcția de președinte de onoare al Federației de Judo

Contestatarii lui Gușă adaugă: "Concentrarea și centralizarea fără precedent a tuturor resurselor în mâna unui singur om, tolerarea multiplei legitimări și distrugerea concurenței între cluburi și sportivi a dus la transformarea lui Florin Bercean în rentierul absolut al judo-lui românesc. În fața acuzațiilor aduse de sportivi de performanță asupra bătăilor primite din partea lui Florin Bercean, ați preferat politica ascunderii mizeriei sub preș în schimbul unei comisii de etică eficiente, riscând implicarea în procese penale a FRJ".

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a intervenit la Realitatea TV şi a explicat că această scrisoare a fost plănuită de cei care n-au obţinut funcţii de conducere la ultimele alegeri de la Judo.

"Ceea ce ce se colportează în această scrisoare, cu toată deferenţa faţă de bătrânii campioni care au scris-o, a fost pregătit în laboratoarele care atacă judo-ul românesc în ultimii ani. Atacurile au fost plănuite de cei care la ultimele alegeri n-au obţinut funcţii de conducere", a precizat Cozmin Guşă.

Apoi, preşedintele FR Judo a prezentat, punctual, cine şi ce se ascunde în spatele acestui atac.

"Punctul 1: În 2017, când am preluat FR Judo, era din păcate o federaţie fără bani, cu datorii, fără loturi olimpice şi divizată de lupte interne. Azi, e o federaţie cu bani, fără datorii, cu loturi olimpice şi cu şanse de calificare la medalii olimpice şi cu rezultate relevante la cadeţi.

Punctul 2: Miza acestui atac este o miză care este generată de mafia PSD de la Constanţa. Mafia PSD cu celebrul Felix Stroe, baronul roşu, şi cu aghiotantul său, Teşeleanu, care a fost vicepreşedinte la Judo înainte şi care a dorit să fie din nou preşedinte în 2017 şi n-a fost ales, oameni care au legături foarte ciudate atât în zona estică, în Rusia, respectiv în zona de afaceri din România. Oameni care, la rândul lor, sunt conectaţi cu judo. Cea mai bună legătură este cea dintre Felix Stroe sau acest Teşeleanu cu Cristi Borcea, puşcăriaşul perpetuu. Acum nu ştiu din ce motiv are interese subterane în judo-ul românesc. Şi alături de cei care sunt bănuiţi, Stroe şi Teşeleanu, că au furnizat-o pe Adina Florea pentru celebra secţie specială, generează aceste atacuri. Aceste atacuri subterane sunt asistate în toate felurile. Mafia PSD de la Constanţa este cea de la baza acestui atac. Cu nişte oameni naivi, co-interesaţi, care fără să aibă vreo posibilitate de vot în Adunarea generală, manipulaţi fiind, generează o stare de tensiune.

Punctul 3:  Faptul că am fost ales de peste 80 la sută de membrii judo-ul românesc mă obligă. Asta mă obligă, fără să câştig ceva, nici măcar un plin de benzină n-am pus de la FR Judo. Am adus expertiză, bani, eforturi. O să dau socoteală doar după Tokyo 2020, dacă voi dori să continui. Deocamdată, nu permit să se pună în pericol procesul de pregătire în an pre-olimpic cu acest gen de petarde aruncate de oameni frustraţi. Toate deciziile pe care le-am propus în Adunarea Generală au fost votate în unanimitate.

Punctul 4: Tututor le convine să folosească numele lui Marius Vizer. El a scris o scrisoare în care a solicitat să nu mai aibă funcţia de preşedinte de onoare. Asta nu e noutate. El a văzut agitaţia din judo-ului românesc, atunci m-a rugat să nu mai aibă acest titlu, pentru că mereu i se colportează numele în presă. Nu e o ştire nouă, am discutat asta cu el acum mai mult de un an. Problemele la care s-a referit Vizer nu sunt problemele din mandatul meu de preşedinte, sunt probleme din mandatele ultimilor 3 preşedinţi. Există şi plângeri penale ale FR Judo împotriva a 2 preşedinţi pentru management neperformant sau lucruri nelalocul lor. Am o prietenie de peste 20 de ani cu Marius Vizer, pentru care nu dau socoteală public. Bine, el e naşul lui Cristi Borcea, eu nici n-aş sta la masă cu Borcea. El e prioeten cu Putin, eu nu sunt.

Punctul 5: Dacă sunt probleme de ordin organizatoric, inclusiv pentru aceşti campioni care au semnat scrisoarea, poarta Federaţiei este mereu deschisă. Florin Bercean, cel prin care am adus medalii olimpice, le stă la dispoziţie pe partea sportivă pentru propuneri. Aceste probleme pun în pericol procesul de pregătire. Dacă aceşti colegi au ambiţii de a accede în funcţii de conducere la federaţie, ar fi putut să vină să candideze la un post de vicepreşedinte, dar n-au făcut-o. Sau pot veni la următoarele alegeri. Eu nu vreau să pun în pericol pregătirea sportivilor noştri, eu n-am nevoie de agitaţie pentru aceşti copii. Şi aşa suntem de 10 ori mai puţini decât are Ungaria şi tot luăm medalii în continuare. Nu accept ca pregătirea copiilor să fie pusă în pericol din cauza unor frustrări persoanle, a unor manipulări suferite sau a unor strategii puse la punct de mafia PSD de la Constanţa", a explicat, pe larg, Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă a precizat că nu va ceda şi că nu va demisiona din fruntea Federaţiei Române de Judo.

"Nici vorbă de demisie. Responsabilitatea mea este în faţa celor peste 80 la sută care m-au votat, în faţa sportivilor. N-o să mă las eu descurajat de cei care sunt manipulaţi şi care au fost eliminaţi tot de colegii lor, antrenori mai buni decât ei. La semnături, 2 sau 3 n-au mai fost acceptaţi de colegii lor pentru că n-au mai avut rezultate la loturi. Faptul că sunt nemulţumiţi, dacă erau de bună-credinţă se exprimau în interiorul judo-ului românesc", a spus Guşă, care a comentat că aceste atacuri n-au legătură cu trecutul său politic:

"Acel Teşeleanu are legătură cu Serviciul de Informaţii Externe şi probabil că a fost nemulţumit că a fost dovedit că a avut legături cu mafia de la Constanţa. El crede că are o răfuială cu mine. El are o răfuială cu cei care-l vor contesta pentru ce face din acea poziţie de aghiotant al lui Stroe. Nu există nicio legătură cu ceea ce fac eu la Realitatea TV şi situaţia din judo. Situaţia din judo e stabilă, crescendo. Dacă sunt treburi sportive de pus la punct, cei care fac asta sunt aşteptaţi în interiorul federaţiei, dacă au propuneri bune. Colegul meu Florin Bercean poate prelua aceste propuneri. Şansele noastre la medalii la Tokyo 2020 se leagă de leagă de 2-3 sportivi din judo".

Cozmin Guşă a răspuns şi acuzaţiei că organizarea festivităţii a 50 de ani de judo ar fi fost defectuoasă: "Asta e o chestie lăutărească: nu te pricepi, dar spui că cineva care cântă, cântă fals. Cei din judo ar trebui să fie recunoscători că Realitatea TV le găzduieşte pe gratis competiţiile. Acel paragraf ar fi trebuit să fie de mulţumiri aduse preşedintelui Guşă. Aici sunt foarte ferm. Aici aşteptam: Mulţumim, domnule preşedinte Guşă".


Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă judo