MENIU

Coşmarul unei sportive de top din Rusia: cântărea doar 24 de kg, iar medicii au forţat-o să...

La doar 16 ani, o sportivă a ajuns să cântărească 24 de kilograme şi a fost internată într-un spital de psihiatrie din Rusia.

Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute patinatoare din Rusia, Julia Antipova, care recent a fost externata de familia sa din spitalul de psihiatrie in care s-a aflat in ultima perioada, conform Ekstra Bladet.

Problemele ei au inceput in toamna anului 2014, cand a inceput brusc sa nu mai manance. A fost internata timp de cateva saptamani intr-o clinica din Moscova, insa pe 20 octombrie 2014 a fost mutata intr-un spital din Israel, scrie Ziare.com.

Federatia de Patinaj din Rusia a acoperit costurile, dar dupa doua luni a hotarat sa o readuca in tara si s-o interneze intr-un spital de psihiatrie.

De aici a inceput cosmarul pe care familia l-a facut public la cateva zile de la externare. Mama sportivei spune ca medicii i-au dat sa manance dintr-un bol pentru caini, iar fiica ei a ramas astfel marcata.

"In Rusia, nimeni nu stie sa trateze anorexia. Putem spune ca am trecut printr-un iad medical. Viata ei a fost in pericol! A refuzat chiar sa bea si apa! A fost o experienta teribila", a afirmat Jelana Antipova.

Mama sportivei a mai afirmat ca spitalul de psihiatrie in care a fost internata arata precum o inchisoare, iar ceilalti pacienti erau consumatori de droguri si alcoolici.

Lucrurile s-au imbuntatit insa pentru sportiva ajunsa astazi la varsta de 18 ani, care acum cantareste in jur de 50 de kilograme si a revenit pe gheata.

"Greutatea mea nu mai este o problema. Tin un regim special", a afirmat Julia Antipova pentru site-ul oficial al Federatiei de Patinaj din Rusia.

Antipova, considerata una dintre cele mai talentate patinatoare din Rusia, se pregateste acum pentru Jocurile Olimpice din 2018, din Coreea de Sud.