MENIU

Ce scriu americanii despre Simona Halep. Caracterizare surprinzătoare pentru numărul 4 WTA

<p>Simona Halep</p>

Simona Halep a fost eliminată de la Shenzhen, dar are în continuare o reputaţie foarte bună printre specialiştii în tenis.

Jurnaliştii de la revista "Tennis Magazine", citaţi de Digisport, apreciază că Halep poate fi comparată cu Serena Williams.

”În ultimii doi ani, românca a părut să fie cea mai mare rivală a Serenei Williams și urmașa ei. Halep a fost una dintre jucătoarele care au pătruns în Top 10 în 2014 și a fost la două game-uri distanță de o victorie la Roland Garros. Având doar 1,68 metri înălțimea, ea i-a înnebunit pe fani cu loviturile ei și cu capacitatea de a reveni în fața unor oponente mult mai impunătoare.

Halep fost cea care a început anul 2016 pe locul al doilea și cu un 3-0 în fața lui Kerber în întâlnirile directe (în 2016, cele două s-au întâlnit de 5 ori, iar germanca a câștigat 4 dintre aceste meciuri). Lovește însă mult mai variat decât Kerber, dar cei cinci centimetri (n.r. - diferența de înălțime) fac diferența.

Înălțiumea nu va fi niciodată de partea lui Halep, dar vârsta este. Va împlini 26 de ani abia în septembrie, astfel că este cu aproape un deceniu mai tânără decât Serena și cu doi ani mai tânără decât Radwanska, Kerber sau Cibulkova.

Slăbiciunea lui Halep este perfecționismul. Din frustrare, de prea multe ori, transformă o lovitură proastă în alte patru la fel. Dar dacă va învăța ceva din ce s-a întâmplat în tenisul feminin în 2016, acela este că lucrurile bune li se întâmplă celor care au răbdare să se întâmple", au notat americanii.

Specialiştii de la "Tennis Magazine" sunt de părere că Simona Halep va încheia anul 2017 pe locul 5, ceea ce nu este prea măgulitor, totuşi.

Mai multe articole despre:
Simona Halep