MENIU

Ce s-a întâmplat cu Garry Kasparov la primul meci de la revenirea în activitate, după 12 ani

Legendarul şahist rus Garry Kasparov (54 ani), revenit în activitate cu ocazia turneului Rapid and Blitz de la St Louis (Statele Unite), a suferit marţi prima înfrângere, după o serie de patru remize, informează AFP. 

La capătul unui meci de 40 de minute, în care a apărut nervos, Kasparov a fost învins de compatriotul său cu 27 de ani mai tânăr, Ian Nepomniaci, conform Agerpres.

Fostul campion mondial, care a dominat lumea şahului între 1985 şi 2000, nu a reuşit să fie "mai agresiv", aşa cum anunţase anterior.

După trei remize înregistrate luni, rusul a terminat la egalitate şi partida disputată marţi cu armeanul Levon Aronian, numărul patru mondial, în ciuda unor mutări riscante, înainte de a fi învins de Nepomniaci. O victorie a fostului campion ar fi reprezentat un simbol foarte puternic pentru fanii săi, veniţi din cele patru colţuri ale ţării pentru a-l urmări.

În runda a şasea, Garry Kasparov a înregistrat o nouă remiză, în faţa indianului Viswanathan Anand, rusul ocupând în prezent locul 7 în clasament, cu 2,5 puncte. Lider este Nepomniaci, cu 4 puncte, urmat de Caruana (SUA), Aronian (Armenia), Nakamura (SUA) şi Le Quang (Vietnam), cu câte 3,5 puncte fiecare.

Mai multe articole despre:
Garry Kasparov