MENIU

Ce logo a pregătit oraşul Los Angeles în cursa pentru candidatura găzduirii JO 2024

Comitetul de candidatură pentru organizarea Jocurilor Olimpice din anul 2024 al orașului Los Angeles și-a prezentat marți logo-ul, un sportiv stilizat, în culorile roz și violet, cu aripi de înger, aflat în lumina soarelui californian.

Sloganul candidaturii americane LA-2024 este "Follow the Sun" (Urmează soarele), "vedeta orașului nostru", după cum a explicat primarul Los Angeles-ului, Eric Garcetti, citat de AFP.

Logo-ul, care simbolizează progresul, renașterea și climatul californian, conform celor care l-au conceput, nu conține nicio referință de la culorile drapelului american.

Această prezentare, pe fundalul unui apus de soare, la etajul 30 al unui imobil din centrul orașului Los Angeles, a avut loc cu o zi înainte expirării datei limită de depunere a dosarului oficial de candidatură la Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

"În fiecare zi, oamenii urmează soarele pentru a ajunge în orașul nostru și a-și realiza visul, generând un elan fără precedent de creativitate, inovație și progres", a explicat președintele comitetului de candidatură, Casey Wasserman.

"Invităm întreaga lume să urmeze soarele până în California, în 2024, și să ni se alăture la Los Angeles, cu ocazia Jocurilor Olimpice, care vor marca debutul unei noi ere pentru mișcarea olimpică", a adăugat oficialul american.

"Nu există un alt oraș în lume în care spiritul de reinventare să fie mai prezent decât la Los Angeles", a mai spus primarul Los Angeles-ului.

Eric Garcetti a subliniat că "90 la sută dintre infrastructurile sportive există deja", reamintind totodată că LA-2014 a ținut cont de recomandările făcute de CIO în Agenda 2020, care invită orașele candidate să țină cont de reducerea costurilor și moștenirea care rămâne după Jocuri, conform Agerpres.

Los Angeles a mai organizat în 1932 și 1983 Olimpiada de vară, eveniment pe care SUA nu l-a mai găzduit din 1996, când competiția a avut loc la Atlanta (Georgia).

Metropola californiană are drept contracandidate Budapesta, Paris și Roma, iar numele orașului gazdă va fi dezvăluit în vara anului 2017 cu ocazia Sesiunii CIO de la Lima.

Orașul Boston urma să fie candidatul oficial al Statelor Unite, însă orașul de pe costa de est i-a cedat anul trecut locul Los Angeles-ului din cauza opoziției populației locale, care s-a temut de riscurile financiare pe care le implică un astfel de eveniment.

Mai multe articole despre:
JO 2024