MENIU

Ce este un antrenor personal și cum te poate ajuta? (P)

Ce este un antrenor personal și cum te poate ajuta? (P)

Orice formă de mișcare este deosebit de benefică organismului. Indiferent de vârstă, medicii recomandă cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi, deoarece sportul înseamnă sănătate. Adesea, multe persoane apelează la exercițiile fizice pentru a slăbi, ca să obțină o talie subțire ori un abdomen tonifiat. Cu toate acestea, oricât de mult efort depun, rezultatele întârzie să apară. Oare de ce?

Ei bine, indiferent că vorbim de începători sau sportivi de performanță, oricine are nevoie de un plan eficient de antrenament care să conducă la transformări fizice, dar și psihice. Iar aici intră în joc un antrenor personal, ghidul tău în lumea sportului și cel care te ajută să depășești problemele cu care te confrunți.

Ce este un antrenor personal?

Antrenorul personal este omul care te îți poate arăta că antrenamentele fizice dificile au și o parte plăcută. Mersul la sală sau efectuarea unor exerciții acasă reprezintă opțiunile multor oameni, însă înainte de a alege un program trebuie să știi exact ce tip de mișcare ți se potrivește. În calitate de antrenor personal de fitness, George Brailoiu demonstrează că un profesionist deține tehnica potrivită pentru a-ți oferi tot ajutorul de care ai nevoie. 

Un antrenor personal îți va crea exerciții fizice care să conducă rapid la rezultatele dorite, deoarece poate identifica tipul somatic și știe să ia în considerare eventualele restricții fizice impuse. Acesta îți verifică în permanență tehnica de lucru, te ajută să lucrezi părțile slabe, să-ți întărești mușchii și să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate evitând durerile și dezechilibrele musculare. În plus, te poate face să-ți descoperi abilități pe care nu știai că le ai, să-ți optimizezi starea interioară și să ai un stil de viață mult mai sănătos.

Cum te poate ajuta un antrenor personal?

Chiar dacă ai acces constant la informație, este important să știi cum să introduci orice element în rutina ta curentă pentru a obține rezultate. Un antrenor personal îți pune la dispoziție exerciții fizice gândite pentru tine, pornind de la obiectivele tale, te corectează atunci când greșești, te ajută să-ți evaluezi corect progresul, îți oferă sfaturi și îndrumări care depășesc activitatea din sala de fitness. 

Un beneficiu important al antrenamentelor alături de un profesionist este faptul că te motivează zilnic și te ajută să nu pierzi timpul atunci când faci sport. Dacă te-ai plictisit de exercițiile clasice, ai alături o persoană care va ști cum să-ți facă orele de antrenament mai interesante și mai distractive, care va veni cu echipamente, accesorii și propuneri noi de exerciții fizice. În plus, pe măsură ce începi să înveți anumite tipuri de exerciții și știi să le realizezi într-un mod corect, le poți aplica pe cont propriu.

Când ar trebui să apelezi la un antrenor personal?

În cazul în care vrei să obții o condiție fizică de invidiat, cu siguranță ai nevoie de îndrumare. Este important să apelezi la serviciile unui antrenor personal atunci când nu știi de unde să începi și cum să-ți configurezi un program de exerciții, când faci sport de prea mult timp dar nu ai nici un fel de rezultate, în momentul în care te-ai plictisit de vechile antrenamente sau când vrei să te antrenezi pentru o competiție. 

De asemenea, un profesionist poate veni cu modalități noi de a te provoca în situația în care vrei să-ți duci antrenamentele la alt nivel, când ai nevoie de mai multă responsabilitate și motivație ori dacă scopul tău este să înveți cum să faci sport pe cont propriu. Antrenorul personal îți poate fi de ajutor și atunci când ai o condiție fizică specială, ești accidentat sau te afli într-o perioadă de recuperare postoperatorie.

Indiferent de motivul pentru care vrei să faci mai multă mișcare, ai nevoie de un profesionist care să-ți arate cum să execuți corect orice exercițiu astfel încât să nu îți agravezi ori să-ți declanșezi anumite probleme de sănătate, ci să obții cât mai rapid rezultatele dorite.

Antrenorul personal lucrează cu categorii diferite de oameni, mai mult sau mai puțin atrași de lumea sportului. Scopul său este acela de a pune semnul egal între antrenamente, sănătate și siluetă, așa că lasă-te pe mâinile unui profesionist dacă vrei să-ți modifici stilul de viață și să vezi că eforturile tale dau roade.

Mai multe articole despre:
antrenor personal