MENIU

Ce este Roxadustat, substanța din cauza căreia Simona Halep a fost suspendată 4 ani

Roxadustat, substanța care i-a adus Simonei Halep o suspendare de patru ani, se regăsește în medicamente pentru tratamentul anumitor tipuri de anemii, stimulând producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Roxadustat a fost introdusă de Agenția Mondială Antidoping pe lista substanțelor interzise încă din 2011.

Potrivit specialiștilor, Roxadustat este un medicament folosit în cazurile de anemie și stimulează glandele suprarenale să secrete mai mult EPO care duce la o creștere a producției de celule roșii, care ajută la o mai bună oxigenare a sângelui.

 

 
Pe 17 decembrie 2018, în China, medicamentul a primit prima aprobare pentru a fi administrat pacienților dependenți de dializă, pentru a se trata de anemie. În Europa, medicamentul a fost aprobat în august 2021, dar pentru că are ca efect îmbunătățirea performanțelor sportive, a fost inclus pe lista substanțelor interzise.
 

Interesul pentru cazul Simonei a făcut ca termenul "roxadustat" să fie în fruntea listei de căutări Google la categoria „Ce este...?”, scrie romaniainsider.

Mai multe articole despre:
simona halep suspendata 4 ani roxadustat tenis