MENIU

Ce au făcut jucătorii Barcelonei la antrenamentul de marţi dimineaţă, în memoria lui Johan Cruyff

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona continuă să-l omagieze pe legendarul său jucător olandez Johan Cruyff, decedat joia trecută în urma unui cancer pulmonar, informează cotidianul L'Equipe.

Marți dimineață, elevii antrenorului Luis Enrique au păstrat un minut de reculegere la începutul antrenamentului de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a anunțat clubul catalan pe rețelele de socializare.

Johan Cruyff, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, a încetat din viață la Barcelona, joi, înconjurat de familia sa, după o luptă grea împotriva cancerului, conform Agerpres.

Triplu câștigător al Balonului de Aur (1971, 1973, 1974), Johan Cruyff a dezvăluit în luna octombrie că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Fostul conducător de joc al echipelor Ajax Amsterdam și FC Barcelona a fost simbolul "fotbalului total" etalat în anii 70 de naționala Olandei, cu care a disputat finala Cupei Mondiale 1974. Cu Ajax, el a câștigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni, între 1971 și 1973, ultimele două trofee sub comanda antrenorului român Ștefan Kovacs. De asemenea, a fost antrenorul echipelor Ajax și FC Barcelona.

Mai multe articole despre:
Fc Barcelona Johan Cruyff