MENIU

Ce a spus Mircea Sandu după moartea lui Jean Pădureanu

Mircea Sandu

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa Jean Pădureanu, cel mai longeviv conducător de club din fotbalul românesc, supranumit ”Lordul”, a încetat din viaţă, vineri noaptea, la vârsta de 80 de ani.

Mircea Sandu (64 de ani) a spus că Pădureanu a făcut multe pentru fotbal și deplânge dispariția unui om respectat, pe vremea căruia Gloria Bistrița ajungea să joace în cupele europene cu Fiorentina.

"Eu sunt plecat din ţară, dar am ţinut legătura cu sora sa în perioada asta. A avut un cancer generalizat, în afară de problemele lui mai vechi şi a fost internat în urmă cu 12 zile. Oamenii s-au îngrijit de el, dar era pierdut, ca să zic aşa. E un om care a făcut multe pentru fotbal, chiar dacă mulţi îl condamnă pentru 'cooperativă'. Ştiu care a fost reacţia lui întotdeauna, el nu a făcut altceva decât să apere interesele clubului său în lupta cu ceilalţi. Ştiu şi declaraţia lui, că niciodată nu s-a lucrat cu bani, ci cu reciprocităţi. Asta declara, eu nu ştiu altceva şi trebuie să o luăm ca atare", a declarat Sandu pentru News.ro.

"A mai plecat un om din fotbal după Didi Prodan şi din păcate va fi greu să fie multă lume prezentă, pentru că înmormântarea va fi pe 1 ianuarie. Era un om respectat şi nu numai în sport, pentru că a fost corect, a avut respect pentru toată lumea şi atunci a căpătat respect. Şi pe vremea lui mai exista şi fotbal. Noi, toţi conducătorii din fotbal, am fost înjuraţi şi spurcaţi, de la Ion Alecsandrescu la Jean Pădureanu, Copos, Neculaie, toţi. Uite că fără ăştia fotbalul e unde e. Cu ei, Bistriţa juca cu Fiorentina, Ceahlăul şi Galaţiul cu Juventus şi aşa mai departe", a mai spus fostul președinte FRF.

Mai multe articole despre:
Jean Padureanu