MENIU

Care sunt consecinţele ratării calificării României la JO Rio 2016. Prima schimbare

<p>Larisa Iordache</p>

Autoritățile locale din Deva au solicitat, luni, printr-o scrisoare deschisă, ca Lotul național de gimnastică senioare să-și reia antrenamente la Centrul olimpic de la poalele Cetății Deva, primarul municipiului, Petru Mărginean, apreciind că mutarea sportivelor la Izvorani ar fi fost o greșeală ce a dus la ratarea calificării României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

'Cu tristețe vă readuc aminte că am atras atenția, în repetate rânduri, că mutarea Lotului Național de Senioare de la Deva la Izvorani nu a fost cea mai înțeleaptă decizie. Din păcate, rezultatele acestei decizii au condus către cel mai slab rezultat din istoria gimnasticii feminine românești', se arată în scrisoarea deschisă transmisă Federației Române de Gimnastică, Ministerului Tineretului și Sportului și Comitetului Olimpic Român.

Primarul municipiului Deva afirmă, în scrisoarea deschisă, că a luat act 'cu tristețe' de eșecul gimnastelor noastre și apreciază că este nevoie de o schimbare în ceea ce privește pregătirea lotului, conform Agerpres.

'Faptul că gimnastica românească lipsește de la Rio este o grea lovitură pentru sportul românesc, pentru țară în general. Este semnul că trebuie schimbat ceva. În aceste condiții, reîntoarcerea gimnastelor senioare la Deva ar fi un lucru firesc', susține Mărginean.

În opinia sa, Centrul olimpic de la Deva îndeplinește toate condițiile pentru realizarea unor performanțe notabile în gimnastica feminină. "Are sală de antrenament, condiții foarte bune de cazare și masă, numeroase alte facilități pentru sportive și antrenori, dascăli buni la clasă', mai spune primarul municipiului.

În final, acesta afirmă că autoritățile locale și județene vor oferi tot sprijinul necesar gimnastelor și antrenorilor în situația în care lotul va reveni la Deva.

Mai multe articole despre:
JO Rio lotul de gimnastica