MENIU

Câinii roșii au îmbrăcat straie negre: a murit un mare fotbalist de la Dinamo

Doliu la Dinamo! Fostul mare fotbalist Dumitru Ivan, născut pe 14 mai 1938, cu exact zece ani înaintea clubului din Ştefan cel Mare, a murit miercuri, în jurul orei 16.00, în propria locuinţă. 

Dumitru Ivan era locotenet-colonel în Ministerul de Interne şi era naşul de cununie al altui jucător de legendă al “câinilor”, fostul atacantul Constantin Frăţilă. Ivan a făcut parte din cea mai prolifică generaţie a “câinilor”, cea antrenată de Traian Tomescu, care a câştigat patru titluri consecutive, în sezoanele 1961-1962, 1962-1963, 1963-1964 şi 1964-1965.

Dumitru Ivan a mai jucat în perioada 1966-1969 la FC Argeş. Fostul fotbalist suferea de ciroză şi de diabet şi s-a stins pe patul de acasă. Trupul neînsufleţit va fi depus la cimitirul “Izviorul Nou”, din cartierul Dristor, informează sportnews.ro

Dumitru Ivan a plecat pe lumea cealaltă supărat, după ce a fost umilit de secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian: ”Am intrat în federație, m-am prezentat cine sunt, dar mi-a răspuns că nu are timp să discute cu mine. M-a lăsat ca pe o valiză-n gară! Nu mă știa. De fapt, el nu știe bine nici Bacăul lui, darămite cine a jucat la națională”, povestea fostul dinamovist, care anunțase că nu va mai merge la niciun meci al naționalei!.

Mai multe articole despre:
Dinamo fotbal deces a murit Dumitru Ivan