MENIU

Boxerul Viorel Simion, optimist înaintea luptei cu Andoni Gago: "Meciul se va termina..."

Pugilistul român Viorel Simion a trecut fără emoţii de proba cântarului de la Hotel Caro. Sportivul urmează să îşi apere centura IBF Intercontinental și World Boxing Foundation la categoria pană într-un meci împotriva spaniolului Andoni Gago.

 Viorel Simion, 34 ani, a cântărit 57,00 kg, iar Gago — 56,9 kg, ambii încadrându-se în limita de 57,152 kg ale categoriei la cântarul oficial efectuat sub supravegherea supervizorului IBF, italianul Roberto Rea.

''Asta înseamnă să fii profesionist, nu trebuie să slăbești prea mult, să te duci mult în jos, doar câteva sute de grame e suficient. Acum am băut jumate de litru de apă după 24 ore. Până mâine la gală o să pun la loc cam 5,5 kg. Aștept să fie mult lume la meci, să-mi dea energie. Așa mă voi prezenta și eu, cu multă energie și cu dorința de a câștiga. Repet, meciul se va termina înainte de limită'', a declarat Viorel Simion, cu 20 victorii și o înfrângere în palmares, anunţă Agepres.

Gago, 31 ani, cu 15 victorii, 2 înfrângeri și un egal în palmares, este challengerul oficial impus de IBF pentru acest meci în care Viorel Simion își apără pentru prima oară centura IBF Intercontinental câștigată pe 18 martie, tot la Circul Globus.

Meciul vedetă al galei de vineri, dintre Simion și Gago, va fi arbitrat în ring de belgianul Benny Decross, în timp ce arbitrii judecători desemnați de IBF sunt olandezul Lancen Oumehar, belgianul Serge Hendrice și danezul Sore Saumann.

Dacă va câștiga acest meci, Viorel Simion poate solicita anul viitor o revanșă cu campionul mondial IBF Lee Selby, singurul la care a pierdut până acum, sau să dispute un meci eliminatoriu pentru a deveni challenger oficial la titlul mondial.

Toți boxerii de la gala ''Bombardament în Arenă'', care cuprinde 6 meciuri, au trecut fără probleme cântarul oficial și sunt pregătiți de luptă pentru meciurile de la Circul Globus.