MENIU

Au trecut 6 ani de la moartea lui Patrick Ekeng! Mesajul clubului Dinamo în amintirea fotbalistului care și-a dat ultima suflare pe teren

Patrick Ekeng

Au trecut 6 ani de la moartea fotbalistului camerunez Patrick Ekeng. Clubul Dinamo a transmis un mesaj special în memoria fostului component al „câinilor roșii”. Ekeng a murit pe teren, pe stadionul Dinamo, pe 6 mai 2016. 

„6 mai, ziua in care l-am pierdut pentru totdeauna pe Patrick Ekeng.

Introdus pe teren in minutul 63 al unui meci de campionat cu Viitorul Constanta, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon câteva minute mai târziu și a plecat, în tricoul alb-roșu cu numărul 14, într-o lume mai bună alături de Cătălin Hîldan.

Despre Patrick Ekeng

Născut pe 26 martie 1990, Patrick Claude Ekeng Ekeng, pe numele său complet, a evoluat de-a lungul carierei sale de jucător profesionist, la formații precum Le Mans, Rodez, Lausanne, Cordoba și Dinamo București.

12 meciuri în toate competițiile a adunat Patrick Ekeng în tricoul echipei din Ștefan cel Mare.

1 gol a marcat Patrick Ekeng pentru Dinamo, în manșa a doua a semifinalelor Cupei României, scor 2-2, cu FCSB. Prin golului său senzațional, a contribuit decisiv la calificarea dinamoviștilor în finală. 

Te vom iubi mereu, PATRICK EKENG!”, a transmis clubul Dinamo la miezul nopții.

Patrick Ekeng a murit pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă de pe ambulanţă a intervenit foarte târziu.

 

Mai multe articole despre:
patrik ekeng dinamo mesaj comemorare