MENIU

ATAC DEVASTATOR la Țiriac și Dăncilă: omul de afaceri ar fi cetățean MAGHIAR - cum a deblocat Guvernul bani publici pentru o afacere personală 

Ion Țiriac

Dezvăluiri explozive despre Ion Țiriac! Omul de afaceri ar fi cetățean maghiar, premiat de președintele Ungariei. Într-o emisiune la postul B1 TV, realizată de președintele ARMIS, Bobby Păunescu, a fost detonată o informație-bombă: cum au fost ceruți bani de la fondul de rezervă pentru a sprijini o competiție sportivă, respectiv pentru a cumpăra licența unui turneu privat de tenis. Pentru aceasta, s-au cerut nu mai puțin de 430.000 de dolari, bani care au și fost alocați. 

"Ion Țiriac are o imagine foarte buna prin care a atras foarte multi oameni, yesmeni, plantati in Comitetul olimpic roman sau in Federatie". Ultima chestiune care apare si nu apare in presa... Tiriac e cetatean maghiar, a fost premiat de presedintele Ungariei. (...) Exista un dosar la DNA facut prin care Tudor Iacov ii acuza pe Viorica Dancila, Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Mihai Covaliu, George Cosac, inclusiv pe Ion Tiriac pentru infractiuni privind tradarea intereselor Romaniei, constituirea unui grup organizat infractional", a declarat jurnalistul Mihai Rusu, duminica seara, la B1 TV, intr-o emisiune realizata de Bobby Paunescu. 

"E o plangere care contine elemente importante. E vorba despre un eveniment sportiv privat care a fost finantat cu bani publici, s-au cerut 430.000 de dolari de la Dancila, din fondul de rezerva. Asadar, din fondul de rezerva s-a cerut sa se sprijine o competitie sportiva", a mai spus Rusu. 

Si asta, explica jurnalistul, in conditiile in care argumentele pentru cerinta acestor bani nu intrau in urgenta.

"Acest turneu organizat pe bani publici a avut o justificare ca fetele sa participe, sa-si faca punctele la Tokyo. Foarte interesant e ca fetele nu au mai participat, Simona Halep nu a mai participat, celelalte fete nu s-au mai dus - era vara lui 2019, Tiriac devenise presedinte ales de adunarea generala, nevalidat de instante", a mai dezvaluit jurnalistul.

"Punctele descrise au fost semnate de guvernul Dancila in asa fel in care au intrat banii, in conditiile in care fetele nu au participat in turneul din 2019. S-a tinut turneul, s-au dat banii, fetele nu au venit. Asadar, scopul din nota de fundamentare nu a fost atins", a mai spus acesta.

Contractul, mai spune jurnalistul, a fost facut intre Federatia romana de tenis si detinatorul licentei, un cetatean maghiar. 

"Federatia romana de tenis s-a obligat sa ceredeze functia de director acestui cetatean maghiar, sa cedeze toate dreprurile tv directorului. Banii au fost cheltuiti in proportie de 80% pentru niste jucatoare straine", mai spune Rusu. 

"Banii au fost transferati la Budapesta, in contul organizatorului turneului care este un cetatean maghiar. Banii de la Guvern s-au dus la Ministerul Sportului si de aici au intrat in Federatia Romana de Tenis. Autorul acestei plangeri penale, inregistrata pe 15 noembrie 2019, vine si acuza: suma nu poate fi justificata si tratata ca cheltuiala de urgenta si neprevazuta. Codul penal prevede pentru asemenea infractiuni o serie intreaga de pedepse", conchide jurnalistul. 

Ion Ţiriac, decorat cu Crucea Ordinului de Merit al Ungariei în rang de ofiţer. "În semn de preţuire a eforturilor sale depuse pentru tenisul maghiar"

János Áder, preşedintele Ungariei, i-a acordat omului de afaceri Ion Ţiriac distincţia Crucea Ordinului de Merit al Ungariei în rang de ofiţer, pe 7 mai 2019, în Parlamentul de la Budapesta.

Ion Ţiriac, alături de vicepremierul ungar Semjen Zsolt - FOTO Facebook/Semjen Zsolt

Distincţia a fost înmânată de vicepremierul ungar Zsolt Semjén, care a publicat apoi mesaj pe pagina sa de Facebook. 

"I-am înmânat Crucea Ordinului de Merit al Ungariei, în rang de ofiţer, lui Ion Ţiriac, tenismen de renume mondial, născut la Braşov şi care vorbeşte bine şi limba maghiară. Recunoaşterea de nivel înalt, oferit de către preşedintele republicii, i-a fost acordată în semn de preţuire al eforturilor sale depuse pentru tenisul maghiar şi pregătirea tinerilor jucători de tenis maghiari, respectiv pentru strădaniile sale în sporirea bunei reputaţii a Ungariei. Domnul Ţiriac a declarat, în cadrul ceremoniei: vede o oportunitate uriaşă în faptul că Ungaria a devenit o mare putere în domeniul sportiv şi doreşte să participe în mod activ la acest lucru. Îl salutăm printre noi!", a scris, la acea vreme, Zsolt Semjén.

 

Mai multe articole despre: