MENIU

România, victorie categorică după 14 ani. Un adevărat spectacol la Erevan

Christoph Daum

Tricolorii au făcut spectacol la Erevan. Naţionala României a surclasat formația Armeniei cu scorul de 5-0 (4-0), sâmbătă, la Erevan, pe Stadionul Vazghen Sargsian, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

Armenia - România, preliminariile CM 2018. Bogdan Stancu a deschis scorul din penalty (4), după un henț comis pe linia porții de Gor Malakian, care a fost eliminat. Adrian Popa, lansat excelent de Nicușor Stanciu, a majorat diferența în minutul 10. Răzvan Marin a marcat al treilea gol al partidei (12), chiar în meciul său de debut în echipa națională, cu un șut din marginea careului. Nicușor Stanciu, care a pasat decisiv la golurile doi și trei, a înscris al patrulea gol, cu un șut sub transversală, în urma unei mingi recuperate de Bogdan Stancu de la Gael Andonian (29).

Alex Chipciu a marcat al cincilea gol al tricolorilor, rămas singur cu portarul, după o pasă splendidă a lui Răzvan Marin (59).

Daum, după victoria răsunătoare a României: Am fost foarte motivaţi
"Am fost foarte motivaţi astăzi şi după primul gol ne-am dezlănţuit. Nu se întâmplă foarte des să câştigi la un astfel de scor un meci. Am făcut multe schimbări în echipă, am schimbat şi sistemul. Totul a mers a bine, în special pentru jucătorii tineri. Echipa naţională trebuie să fie un exemplu pentru formaţiile de club în ceea ce priveşte jucătorii tineri. Răzvan Marin are multă calitate, iar Rotariu a avut o prestaţie bună atât cât a jucat. Sunt bucuros că am astfel de jucători la dispoziţie", a spus Daum la TVR.


Echipa de start a României:

12. Tătărușanu - 2. Benzar, 22. Săpunaru, 21. Grigore-cpt., 3. Latovlevici - 5. Hoban - 7. Chipciu, 23. Stanciu, 14. R. Marin, 8. Ad. Popa - 19. Stancu.Selecționer: Christoph Daum

Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Lung - 4. Moți, 6. Toșca, 9. Andone, 10. Rotariu, 11. Alibec, 13. Keșeru, 15. Găman, 17. Bicfalvi, 18. Prepeliță, 20. Enache

UPDATE 15:30 / Christoph Daum i-a luat pe jucătorii echipei naționale la o plimbare de 20 de minute într-un parc. 

 În această dimineață, tricolorii au efectuat exerciții de stretching la hotelul unde sunt cazați.

UPDATE 10:00 / La ședința tehnică din această dimineață s-a stabilit în ce echipament vor evolua cele două formații.

Echipa națională a României va evolua în această seară împotriva Armeniei, acesta fiind cel de-al doilea meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. 

Aseară, tricolorii au făcut cunoștință cu gazonul de pe Stadionul Republican "Vazgen Sargsyan". Fotbaliștii români au efectuat o ședință de pregătire de 75 de minute în cadrul căruia s-au pus la punct ultimele detalii înaintea duelului de mâine seară.

Selecționerul Christoph Daum va miza la acest joc pe 23 de jucători, Steliano Filip și Alexandru Maxim fiind indisponibili din cauza problemelor medicale.

Iată numerele numerele de pe tricou pentru partida de la Erevan:

1 Costel Pantilimon
2 Romario Benzar
3 Iasmin Latovlevici
4 Cosmin Moți
5 Ovidiu Hoban
6 Alin Toșca
7 Alexandru Chipciu
8 Adrian Popa
9 Florin Andone
10 Dorin Rotariu
11 Denis Alibec
12 Ciprian Tătărușanu
13 Claudiu Keșeru
14 Răzvan Marin
15 Valerică Găman
16 Silviu Lung
17 Eric Bicfalvi
18 Andrei Prepeliță
19 Bogdan Stancu
20 Gabriel Enache
21 Dragoș Grigore
22 Cristian Săpunaru
23 Nicolae Stanciu.

64 de victorii, 24 de remize și 31 de eșecuri a strâns până acum selecționata României în istoria meciurilor de calificare la Campionatul Mondial

victorii și un egal are România în palmares cu Armenia. Cele două selecționate s-au întâlnit ultima oară în 2006, într-un amical în Cipru, când tricolorii s-au impus cu 2-0

meciuri oficiale consecutive în deplasare fără înfrângere a strâns echipa națională: ultimul eșec a fost în Grecia, în noiembrie 2013, la barajul pentru CM 2014.

Mai multe articole despre:
Preliminariile CM 2018 Armenia - România