MENIU

Armata investeşte în CSA Steaua, dar echipa nu poate juca în Liga 1. Anunţul Ligii

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că CSA Steaua, formație înființată de Ministerul Apărării, care evoluează în prezent în Liga a IV-a, nu va putea să joace în Liga I, conform prevederilor Legii Sportului.

"În momentul de față, CSA Steaua este un club de drept public. Potrivit Legii Sportului, în competițiile profesioniste, cum este Liga Profesionistă de Fotbal, aceste cluburi de drept public nu pot participa. Legea spune negru pe alb că pot fi membri în cadrul Ligilor Profesioniste numai cluburile care sunt organizate ca organizații nonguvernamentale sau ca societăți comerciale pe acțiuni. Deci clubul nu mai trebuie să fie la Ministerul Apărării... adică trebuie să caute un investitor. Altfel nu are cum în condițiile actuale. Iar dacă ne raportăm la legislația europeană și politica FIFA și UEFA, cu siguranță un club al Armatei nu poate participa într-o competiție profesionistă de fotbal", a explicat Justin Ștefan.

CSA Steaua, formație de fotbal înființată în acest an de MApN, evoluează în prezent Liga a IV-a și are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020, conform Agerpres.

Mai multe articole despre:
Steaua CSA