MENIU

Apocalipsa în fotbalul românesc? Florin Prunea anunţă ce este mai rău

Florin Prunea

Florin Prunea, preşedinele echipei CSM Poli Iaşi şi unul dintre cei care şi-au manifestat intenţia de a candida la şefia FRF, a scos în evidenţă toate problemele cu care se confruntă fotbalul românesc, dar şi despre prima etapă de campionat, în care ieşenii întâlnesc Pandurii.

Fostul portar susţine că fotbalul românesc se apropie de marginea prăpastiei, iar în cazul în care Mititelu va avea câştig de cauză la proces, în cazul dezafilierii Universităţii Craiova: "Ştiam şi eu că este un... Mă rog, Universitatea Craiova a acţionat în instanţă FRF pe calea civilă şi nu era vorba de un litigiu de muncă. Eu ştiu, problemele care au fost acolo. Pe de altă parte, la vremea respectivă, statutul federaţiei era unul destul de clar şi nu permitea membrilor afiliaţi, însăşi prin recunoaşterea TAS, dar... Mai departe, după aceeace s-a întâmplat, chiar nu ştiu. Nici în visele cele mai urâte nu se gândea nimeni că Universitatea Craiova va fi dezafiliată. Nu puteam să ne gândim la aşa ceva. Ştim ce a însemnat şi ce însemnă Universitatea Craiova pentru sportul românesc, nu neapărat numai pentru fotbal. Cu milioane de suporteri, o stare de spirit şi aşa mai departe.

Eu cred că, din start, trebuie să eliminăm echipele noastre pentru că ele n-au avut niciun fel de amestec. Din contră, dacă aţi văzut, ele s-au manifestat împotriva porcăriilor care le-au făcut băieţii aştia pe acolo. Aţi văzut la Astra ce au făcut jucătorii. Deci nu cred că echipele pot fi bănuite de lucruri necurate. Pe de altă parte eu cred că, aceşti arbitrii, n-aveau cum să fie acolo dacă nu ştiau ce-i care au organizat jocurile. E foarte simplu că şi noi plătim, pe lângă hotel, pe lângă toate cheltuielile, plătim şi baremurile de arbitraj celor care organizează meciurile. Eu cred că aici a fost o problemă. Dar şi noi am avut o problemă, am avut nişte arbitrii din Azerbaidjan la un meci. Repriza a doua a fost jaf la drumul mare şi chiar ne întrebam cu toţii. 'Domne, e ceva neînregulă cu arbitrii aştia. Aştia duc meciurile cum vor ei, pe rezultatele pe care le vor ei'. Chiar ne-am lovit şi noi de această problemă la un joc. Sunt lucruri care se întâmplă, nu trebuie ascunse. Sunt lucruri care trebuie scoase la vedere şi foarte bine că presa a aflat. Sunt lucruri reale şi ele trebuie stârpite", a spus Florin Prunea pentru prosport.ro, preluat şi de Mediafax.

Mai multe articole despre:
Prunea