MENIU

Andrei Guşă: Fac un apel către părinţi, să îndrume copiii spre judo. E un sport benefic

Andrei Guşă, fiul preşedintelui Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, se află în aceste zile la Duesseldorf, în calitate de sportiv. Acolo se desfăşoară cel mai important Grand Prix de judo din Germania.

Delegaţia României a înregistrat, vineri, două succese. Monica Ungureanu și Larisa Florian au fost medaliate cu bronz. Andrei Guşă a salutat performanţa fetelor.

"Dusseldorf este una dintre cele mai prestigioase etape din circuit. Au participat Japonia, Franţa şi alte multe ţări. Am obţinut două medalii de bronz. Noi obţinem medalii cu 2000 de sportivi legitimaţi, când restul ţărilor au zeci de mii de sportivi legitimaţi. De exemplu, Brazilia are un milion de sportivi legitimaţi. Vreau să fac un apel către părinţi: să îndrume copiii spre judo, pentru că acest sport insuflă şi dezvoltă unele valori deosebite. Poate fi foarte benefic pentru dezvoltarea personală a copiilor şi pentru societatea românească", a spus fiul preşedintelui FRJ.

În continuare, Andrei Guşă a promovat Grand Prix-ul din Germania şi a vorbit despre reperele negative ale tinerilor din societatea românească, subliniind cine ar trebuie să fie exemplele pozitive.

"Atmosfera la Duesseldorf e încărcată de emoţie, e cel mai important concurs pe care îl găzduieşte Germania. Le sărbătorim pe fete. Sperăm la rezultate foarte bune mâine şi poimâine. Sunt aici în calitate de sportiv. Duminică o să-l avem pe Daniel Natea. Vreau să vă rog să vă uitaţi pe Dolcesport la acest Grand Prix, pentru că avem şanse la medalii, începe la ora 11, ora României.

Nu Loredana Chivu şi Bianca Drăguşanu ar trebuie să fie modele în societatea autohtonă, ci sportivele noastre Monica Ungureanu şi Larisa Florian, care au ţinut drapelul României sus prin munca şi determinarea lor", a spus Andrei Guşă.

Sportivele române Monica Ungureanu (cat. 48 kg) și Larisa Florian (cat. 52 kg) au câștigat, vineri, medaliile de bronz, la Grand Prix-ul de judo de la Duesseldorf (Germania).

Ungureanu a trecut în optimi de germanca Mira Ulrich (waza ari), în sferturi s-a impus în fața ucrainencei Marina Cerniak (waza ari), pierzând semifinala cu franțuzoaica Melanie Clement (waza ari), pentru ca în meciul pentru locurile 3-5 să câștige prin ippon în fața altei reprezentante a Franței, Melodie Vaugarny.

Tot la cat. 48 kg, Violeta Dumitru a fost învinsă în primul tur de Vaugarny (waza ari).

La cat. 52 kg, Larisa Florian a dispus în optimi de Estrella Lopez Sheriff (Spania), prin ippon, în sferturi a întrecut-o pe Ecaterina Guica (Canada), tot prin ippon, dar a pierdut semifinala cu japoneza Uta Abe (ippon). În meciul pentru medalia de bronz, Larisa Florian a câștigat în fața braziliencei Eleudis Valentim (ippon).

Anamaria Ioniță a fost întrecută în primul tur de Valentim (waza ari).

Pentru România vor mai concura la Duesseldorf patru judoka, Ștefania Adelina Dobre (cat. 63 kg), Marcel Cercea, Robert Florian Papp (ambii la cat. 73 kg), toți sâmbătă, și Daniel Natea (cat. +100 kg), duminică.

La competiție participă 346 judoka din 50 de țări, 206 la masculin și 140 la feminin.

 

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă judo Andrei Guşă