MENIU

Amalia Tătăran, noua campioană națională la spadă

Amalia Tătăran (CS Dinamo) a câștigat, sâmbătă, titlul de campioană națională la spadă individual feminin, în Sala de scrimă ''Ana Pascu'' din București, după ce a învins-o în finală pe Raluca Sbîrcia (CS Univ. Craiova), cu scorul de 15-13.

Medaliile de bronz au fost cucerite de către Ioana Dumitru (CS Dinamo) și Adela Danciu (CS Univ. Craiova), potrivit site-ului Federației Române de Scrimă. În semifinale, Amalia Tătăran a dispus cu 15-13 de Ioana Dumitru, iar Sbîrcia a trecut cu 15-12 de colega sa Adela Danciu.

La statul competiției s-au prezentat 36 de sportive de la CSA Steaua, CS Dinamo, CS Farul Constanța, CS UNEFS, CS Univ. Craiova, CSM Craiova, CSM Oradea, CSS Quarto București și LPS Craiova, conform Agerpres.

La ediția de anul trecut, titlul de campioană a fost obținut de Simona Gherman (CSA Steaua), pe locul secund s-a clasat Simona Pop (CSA Steaua), podiumul fiind completat de Ana-Maria Popescu și Amalia Tătăran (CS Dinamo), conform Agerpres.

Tătăran a obținut titlul de campioană națională la mai puțin de o săptămână de la medalia de argint obținută (duminica trecută, n. red.) în proba individuală de spadă din cadrul Campionatelor Europene Under-23 de la Minsk (Belarus).

Duminică sunt programate meciurile din Superliga feminină de spadă pe echipe (09,00).

Mai multe articole despre:
Amalia Tataran