MENIU

Alin Petrache: Demisionez de la Federația de Rugby și din Parlament dacă câștig șefia COSR

<p>Alin Petrache</p>

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, exclude orice asemănare între competiția pentru postul de președinte al COSR și campaniile electorale din viața politică, precizând că "mișcarea olimpică trebuie onorată printr-un adânc respect între competitori".

"Cei care sugerează implicări politice încearcă să murdărească mișcarea olimpică în ansamblu. Noi nu suntem într-o campanie electorală așa cum vedem în viața politică. Să nu confundăm lucrurile, mai ales că suntem în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Refuz din start o asemenea abordare", a declarat Alin Petrache într-un interviu acordat revistei Q Magazine.

"Ne aflăm într-o competiție de idei și programe. Mișcarea olimpică trebuie onorată printr-o atitudine de adânc respect între competitori. Este un model de conduită pe care îl putem oferi nu doar oamenilor de sport, ci întregii societăți românești mult prea divizată de conflicte. Valorile olimpismului trebuie să respire în toată această competiție. Nu voi răspunde personal niciunui atac pentru că mișcarea olimpică trebuie să rămână imaculată. Cred că sportul poate schimba România și, de aceea, comportamentul meu va fi de respect față de toată lumea", a adăugat conducătorul FRR.

În competiția cu cele două mari personalități ale sportului românesc, Octavian Bellu și Elisabeta Lipă, Alin Petrache mizează pe "cunoștințele demonstrate în managementul sportiv modern, deschiderea totală față de ceilalți, capacitatea de a implica pe toată lumea în proiecte serioase, tinerețea, faptul că sunt 100% un om de echipă, pentru că în sportul modern, o știe toată lumea, nu omul, ci echipa sfințește locul".

Fostul căpitan al echipei naționale de rugby a precizat că, în cazul în care va câștiga președinția COSR, intenționează să colaboreze cu actualii săi contracandidați.

"Niciodată nu voi da la o parte pe cineva care poate aduce o contribuție la renașterea sportului românesc. Sunt onorat să fiu într-o competiție fair-play cu două mari nume ale sportului românesc, cu cel mai titrat antrenor și cu cel mai titrat sportiv olimpic al României. Dacă voi câștiga, acest lucru va fi pentru mine o onoare. Dacă voi pierde, voi fi din nou onorat că am putut să fiu alături, iar nu împotriva unor asemenea oameni. Cred însă că este foarte important să precizez un lucru. Nici eu, nici doamna Lipă, nici domnul Bellu nu suntem într-o competiție directă pentru medalii, ci într-o competiție pe terenul managementului sportiv de pe urma căruia trebuie să vină medalii cât mai multe pentru România, din cât mai multe sporturi", a mai spus Alin Petrache.

Președintele FR de Rugby a subliniat, totodată, că va demisiona "din toate celelalte poziții, de la Federație, din Parlament" în cazul câștigării alegerilor, având un singur obiectiv: regenerarea mișcării sportive din România și obținerea de mari performanțe la competițiile internaționale, prin intermediul unui program pe zece ani, intitulat România Olimpică 2014-2024.

"Un program de 10 ani înseamnă mult consum de energie și o implicare totală, dedicată 100% acestei activități.

Sportul românesc are un trecut încărcat de glorie. Trebuie să respectăm acest trecut. Dar, în același timp, trebuie să ne construim, cu pragmatism și realism, viitorul. Din punctul meu de vedere, misiunea COSR rămâne aceea de susținere și consolidare a poziției României în elita sportului mondial", a conchis Alin Petrache în interviul acordat Q Magazine.

Mai multe articole despre:
COSR Octavian Bellu Alin Petrache