MENIU

Alexandra Dulgheru, calificare spectaculoasă în sferturile turneului WTA de la Roma

Alexandra Dulgheru

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.428.490 dolari, după ce învins-o pe rusoaica Ekaterina Makarova, a opta favorită, cu 6-4, 6-3.

Alexandra Dulgheru (72 WTA), venită din calificări, s-a impus într-o oră și 28 de minute, după ce a făcut un joc impresionant în fața numărului 8 mondial. Românca a returnat aproape totul, iar Makarova a făcut multe erori neforțate.

Rusoaica a câștigat primul ghem al meciului, dar la mare luptă (8 minute), Dulgheru a egalat, dar Makarova s-a desprins rapid la 4-1. Alexandra nu a cedat și a avut o revenire fantastică, a adunat cinci jocuri consecutive și și-a adjudecat setul cu 6-4, în 46 de minute.

Makarova a dat semne că poate reveni în meci, a condus cu 2-0 în setul secund, dar Alexandra s-a mobilizat din nou și a întors scorul, după alte cinci ghemuri la rând (5-2). Dulgheru și-a permis o mică relaxare și Makarova a reușit un break (5-3), dar în cele din urmă a încheiat câștigând pe serviciul adversarei (6-3).

Alexandra Dulgheru (25 ani) o mai învinsese pe Makarova (26), în 2010, în primul tur la Tokyo, cu 6-3, 6-0.

Mai multe articole despre:
Roma Alexandra Dulgheru