MENIU

Adversare Fed Cup. Ce urmează pentru echipa feminină de tenis a României

Adversare Fed Cup România

Au trecut 23 de ani de la ultima participare a echpei de Fed Cup în Grupa Mondială, unde se află cele mai puternice opte echipe din lume.

România s-a calificat aici după o confruntare incredibilă cu Canada. Eugenie Bouchard, a 7-a jucătoare a lumii, s-a prăbușit spectaculos în fața Alexandrei Dulgheru și a Andreei Mitu, iar România se va bate pentru trofeu anul viitor.

Adversare Fed Cup. Cu cine jucăm în Grupa Mondială?

Alături de România, în weekend s-au calificat în eșalonul de elită al tenisului feminin și Italia, care a învins Statele Unite, Olanda, învingătoarea Slovaciei, și Elveția, care a bătut Suedia.

România poate întâlni oricare dintre aceste echipe. De asemenea, pe lista posibilelor adversare Fed Cup pentru Simona Halep și compania sunt cehoaicele, care au câștigat trei din ultimele patru trofee puse în joc, iar în acest an vor juca finala împotriva Rusiei, un alt posibil inamic al româncelor.

..............

Luna marilor reduceri la televizoare, la eMAG. Oferta completă, la acest link.

..............

Franța și Germania sunt celelalte două opțiuni. Toate au loturi puternice, însă nicio confruntare nu este pierdută din start pentru tricolore, care ar putea ținti, prin Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru chiar un parcurs mai îndelungat în ediția 2016 a Fed Cup.

Adversare Fed Cup. Nume de evitat și echipe accesibile

Cea mai puternică echipă este Cehia, care dispune de multă forță prin duetul Petra Kvitova și Karolina Pliskova, în timp ce perechea de dublu este mereu una redutabilă.

Franța poate fi un adversar facil pentru echipa de Fed Cup a României, Alize Cornet și Kristina Mladenovic nefiind deloc în mare formă.

Rusia, în schimb, cu Maria Șarapova și Ekaterina Makarova reprezintă o forță, la fel și Germania, cu jucătoare de valoare, precum Andrea Petkovic, Angelique Kerber sau Sabine Lisicki, toate în Top 20 mondial.

Italia este și ea o echipă cu tradiție în Fed Cup, reușind patru triumfuri în ultimul deceniu. Sara Errani și Flavia Pennetta tocmai au eliminat-o pe Serena Williams.

Olanda este cea mai slabă adversară, în timp ce Elveția poate pune probleme prin Timea Bacsinszky, care face un sezon excepțional, și prin tânăra Belinda Bencic.

Mai multe articole despre:
România Tenis adversare fed cup