MENIU

"A coborât cu picioarele pe pământ"-ul Roland Garros-ului şi "umblă desculţă" pe iarbă, la Wimbledon

Jucătoarea clasată pe locul 3 în lume se pregătește pentru al treilea Grand Slam al anului, dar nu-și face mari iluzii în legătură cu performanţa ei la All England Lawn Tennis and Croquet Club: "Nu am așteptări deosebite pentru Wimbledon. Vreau doar să mă bucur fără presiune", a declarat Simona Halep pentru wtatennis.com.

Sportiva noastră, care tocmai ce și-a schimbat antrenorul înainte de Wimbledon, traversează o perioadă mai puțin bună și nu are de gând să joace sub o presiune specială la Wimbledon.

"Vreau să joc așa cum știu. Nu vreau să mă gândesc că trebuie să fac neapărat ceva. Nu am așteptări în privința turneului de la Wimbledon, îmi doresc doar să joc fără presiune. Cred că pot să joc bine pe iarbă, se potrivește stilului meu", a spus Simona Halep.

"Pe zgură am avut o presiune prea mare pe umeri și nu am făcut față, nu mi-am putut face jocul meu", a afirmat Halep, cu referire la turneul de la Roland Garros, unde a fost una dintre favorite, dar a ieșit prematur din competiție, încă din turul al doilea, după înfrângerea cu Mirjana Lucic-Baroni.

Site-ul wtatennis.com amintește că Simona Halep a câștigat 14 dintre ultimele 18 meciuri jucate pe iarbă, din 2013 încoace. La Wimbledon, a ajuns până în semifinale anul trecut, când a fost eliminată de Eugenie Bouchard, scor 6-7, 2-6.

Turneul de la Wimbledon are loc în perioada 29 iunie - 12 iulie,


.