MENIU

33 ani de la Sevilla. Ce i-a zis Duckadam lui Nicolae Ceauşescu în clipa în care acesta l-a decorat

7 mai 1986 - 7 mai 2019. Se împlinesc 33 de ani de la cea mai mare performanţă a unei echipe de club din România. Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni după ce Helmuth Duckadam a făcut minuni la loviturile de departajare. 

Marele portar a apărat patru penalty-uri. Pentru asta, Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor. Dar, în 2002, din cauza unor probleme financiare, a fost nevoit să-şi vândă mănuşile de portar, cumpărate de un român stabilit în Canada. Le-a dat cu 3.000 de dolari, iar acum ar costa în jur de 200.000de euro, dar posesorul spune că nu le va vinde niciodată.

După ce au revenit în ţară de la Sevilla, componenţii echipei de fotbal Steaua au fost anunţaţi de către conducerea Ministerului Apărării Naţionale că în semn de mulţumire pentru câştigarea Cupei Campionilor Europeni, urmează să fie decoraţi chiar de către Nicolae Ceauşescu.

La acest eveniment, un momentul uluitor i-a aparţinut lui Helmuth Duckadam. De emoţie în clipa în care s-a aflat în faţa lui Nicolae Ceauşescu acesta a uitat să-i spună "Servesc Patria!". I-am spus doar atât: "Sănătate. Am luat medalia şi m-am retras în rând", a explicat legendarul portar al Stelei.

Mai multe articole despre:
33 ani de la Sevilla