MENIU

Universitatea din Brașov renunță la băncile și benzinăriile cu capital austriac

O nouă lovitură pentru Austria! Universitatea Transilvania din Brașov a decis șă își închidă conturile de la băncile austriece. Mai mult, rectorul facultății a hotărât ca autovehiculele universității să fie alimentate de la benzinăriile aflate în proprietatea companiilor din Austria numai dacă au capital austriac redus.

„Sumele respective vor fi transferate în alte bănci comerciale, cu capital majoritar românesc, în condiţii contractuale cel puţin la fel de avantajoase pentru universitate”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

De asemenea, rectorul a decis alimentarea cu carburanţi a autovehiculelor aflate în proprietatea Universităţii Transilvania din Braşov de la staţiile de alimentare aparţinând societăţilor care au cel mai redus procent al capitalului austriac, semnatare ale acordului cadru privind furnizarea de carburanţi.

De asemenea, studenții și angajații instituției nu vor mai călători în străinătate, în interes de serviciu, folosind companii aeriene austriece.

Totuşi, va continua colaborarea cu instituţiile de învăţământ şi cercetare din Austria, „în spiritul colegialităţii, al respectului reciproc, al promovării valorilor democratice şi al libertăţii academice”.

La Universitatea Transilvania din Braşov studiază peste 20.000 de studenţi din toate judeţele României şi din alte 84 de ţări