MENIU

Un tribunal le-a dat dreptate nepoților care nu vor să-și vadă BUNICII. Nu pot fi obligați

Un tribunal din Italia s-a pronunțat în favoarea copiilor care nu vor să își vadă bunicii, motivând că nu li se poate fi impune o relație nedorită. Potrivit sentinței, dorința copiilor de a nu-și vedea bunicii prevalează în fața beneficiilor pe care le aduce menținerea relației între generații.

Hotărârea Curții Supreme din Italia se referă la un recurs formulat de părinții a 2 copii împotriva deciziei unei instanțe inferioare care i-a obligat pe cei mici să petreacă timp cu bunicii paterni, potrivit The Guardian, citat de știrile TVR.

 

Cazul, care durează de ani de zile, a fost declanșat de bunicii și de un unchi patern, care au acționat la Tribunalul pentru minori din Milano, plângându-se că nu au putut să se întâlnească cu copiii „din cauza limitelor stabilite de părinți", cu care erau implicați într-un conflict familial.

 

Părinții au susținut că întâlnirile nu au fost apreciate de copii din cauza tensiunilor familiale continue și, prin urmare, au făcut apel la Instanța Supremă pentru a obține anularea deciziei, iar aceasta a decis că interesele copiilor trebuie să prevaleze în fața dorinței bunicilor și că nu poate fi impusă „o relație nedorită", cu atât mai mult dacă copiii sunt „capabili de discernământ" și au împlinit vârsta de 12 ani.

 

O lege a familiei introdusă în Italia în 2006 spune că un copil are dreptul de a menține o relație semnificativă cu bunicii săi, chiar dacă părinții se separă, iar bunicii au, de asemenea, dreptul de a cere unei instanțe să stabilească dacă decizia unui părinte de a le refuza accesul la nepoții lor este sau nu legală.

Mai multe articole despre:
nepoți bunici vizita refuz tribunal