MENIU

Tatăl care și-a exploatat cei 5 copii minori timp de 16 ani, REȚINUT. Micuții, supuși unui stres inimaginabil

Reținere - imagine cu notă sugestivă

O situație revoltătoare a avut loc ani la rând în județul Suceava. Un bărbat a fost reținut după ce și-a exploatat toți cei 5 copii încă din anul 2006. Bărbatul și-a terorizat și obligat copiii să presteze munci agricole pentru alte persoane și să aducă banii acasă. Micuții au fost obligați să muncească din greu, timp de 16 ani, de dimineață până seară. Urmează informații cu un puternic impact emoțional. 

Încă din anul 2006, cei cinci copii au fost puși să muncească la negru de către tatăl lor, imediat ce implineau vasta de 8 ani. Potrivit procuroriilor DIICOT, micuții erau treziți în fiecare zi la 4-5 dimineața, indiferent de anotimp și trimiși la muncă până seara la orele târzii. Uneori se întorceau acasă și la 12 noaptea. În plus, tatăl le-a interzis minorilor să meargă la școală.

Copiii erau terorizați psihic și amenințați cu bătaia dacă nu vor munci să aducă bani acasă. Acesta i-a obligat să presteze muncească la câmp și să ingrijească animalele la ferma familiei și la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din Suceava.

Anchetatorii au ridicat suma de 9.500 de lei, bani proveniți din ultimele sarcini prestate. Tatăl lor a fost reținut pentru 24 de ore pentru trafic de persoane în formă continuată și rele tratamente aplicate minorilor. Cei 5 copii, care acum sunt majori, s-au ales cu o măsură specială de protecție din partea Direcției de Asistență Socială din Suceava.

Pentru situații asemănătoare sau orice episod ce include violențe în familie, românii au la dispoziție numărul TelVerde 0800.500 333, destinat victimelor violențelor domestice.

Mai multe articole despre:
tata copii minori copi agresati