MENIU

Se anunță aglomerație în vămi, cu ocazia minivacanței de Rusalii. Ce recomandări face MAE

Podul Giurgiu - Ruse. Foto: Arhiva/Petrut Hirtescu.

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenția că timpii de așteptare în vămi vor crește semnificativ în zilele următoare, ca urmare a faptului că numeroși români își vor petrece minivacanța de Rusalii și 1 Iunie în Bulgaria, Grecia și Turcia.

La plecarea spre destinațiile străine li se recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de frontieră și să se asigure că au suficient combustibil, apă și alimente.

 

De asemenea, MAE atrage atenția că la revenirea în România în data de 5 iunie, turiștii trebuie să fie pregătițin pentru lungirea considerabilă a timpilor de așteptare la punctul de frontieră Ruse, din cauza taxei de pod.

 

Astfel, este recomandabil ca oamenii să aibă pregătită suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi sau bonuri fiscale.

 

În plus, se recomandă folosirea și a celelorlalte puncte de trecere a frontierei de la frontiera cu Bulgaria, precum PTF Vidin - Calafat, PTF Kardam - Negru Vodă, PTF Oryahovo - Bechet (ferry), PTF Dobromir - Krushari (maximum 3,5 tone), PTF Kainardzha - Lipnița (maximum 3,5 tone), PTF Nikopol - Turnu Măgurele (ferry) și PTF Svishtov - Zimnicea (ferry), ultimele patru PTF cu program de funcționare în intervalul orar 08:00 - 20:00.

 

 

Mai multe articole despre:
rusalii aglomeratie vami minivacanta mae