MENIU

Raed Arafat, primele explicații după ce o mașină a luat foc în Pasajul Unirii - De ce autospeciala pompierilor nu a putut să intervină

Raed Arafat, șeful DSU Foto: Inquam Photos

Raed Arafat respinge afirmațiile potrivit cărora autospecialele pompierilor nu pot intra în Pasajul Unirii din cauza înălțimii. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat de ce mașina pompierilor nu a intrat marți dimineață în pasaj pentru a interveni după ce o mașină a luat foc.

Șeful DSU - Raed Arafat a demontat, marți, mai multe speculații apărute după ce o mașină a luat foc în Pasajul Unirii. Secretarul de stat în MAI a precizat că nu este vorba despre faptul că autospeciala nu ar fi avut loc să intre în pasaj. Arafat a explicat că maşinile de pompieri nu intră în spaţii cu fum şi vizibilitate zero.

După ce marți dimineață o mașină a luat foc în interiorul pasajului Unirii, mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului. Potrivit martorilor, prima autospecială nu ar fi putut intra în pasaj din cauza înălțimii prea mari. 

"Au fost mai multe speculaţii pe care noi le-am urmărit. Una dintre ele că una dintre maşinile de pompieri n-ar fi intrat (în pasaj - n.r.), pentru că este foarte înaltă. Nu este corect. Pompierii n-au intrat cu maşinile în fum pentru că nu se intră cu maşinile de pompieri în fum, ci doar se trag furtunurile şi intră persoane, dar nu se intră cu maşinile într-o vizibilitate zero", a precizat Arafat, citat de Agerpres.

A fost alertă în Piața Unirii, după ce o mașină a luat foc în pasaj. Circulația a fost întreruptă în zonă. În autoturismul în flăcări se aflau doi adulți și un copil. Aproximativ 100 de persoane tranzitau pasajul, în momentul producerii incendiului.

Traficul rutier a fost blocat, marţi dimineaţă, în pasajul Unirii, după ce o mașină aflată în interior a luat foc. Aproximativ 20 persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În jurul orei 10:40, incendiul a fost stins, iar traficul rutier s-a reluat în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Bd. Cantemir către Str. Colței, în jurul orei 11:30.