MENIU

Oraș din România, fără apă caldă și căldură în prag de iarnă! Oamenii sunt indignați: "Baie anuală la ibric!" Care sunt CAUZELE

Duș

În prag de iarnă, mii de constănțeni au rămas fără apă caldă și căldură. Asta după ce compania de furnizare a agentului termic, care se află în insolvență, n-a mai putut plăti factura la gaze. Îngrijorările constănțenilor sunt tot mai mari. De la 1 noiembrie, ar trebui să se dea drumul la căldură, dar în aceste condiții, șansele sunt reduse. 

După ce, în ultimele luni, constănțenii s-au spălat mai mult la lighean din cauza deselor avarii, zilele trecute, CET PALAS a sistat furnizarea întrucât societatea de termoficare nu a achitat în avans factura pentru gazele naturale, așa cum prevede legea. Afectați sunt toți locatarii racordați la sistemul centralizat care au rămas acum fără apă caldă și căldură.

"Problema plății în avans este o problemă foarte gravă. Noi nu avem, tehnic, posibilitatea să plătim în avans. Ar însemna să solicităm plata în avans a energiei pe care urmează să o vindem, ca să putem asigura plata în avans a gazelor naturale. Este o aberație care ar trebui corectată la nivel guvernamental", a explicat Liviu Popa, director termoficare.

Oamenii au ajuns deja la capătul răbdării și își fac griji pentru iarna care se apropie, mai ales că tot orașul este un șantier, se înlocuiesc conducte, iar avariile se țin lanț de câteva luni.

Reporter: De când nu mai aveți apă caldă?

Constănțean: Acum, în ultima perioadă, de vreo două săptămâni.

Reporter: Cum vă descurcați?

Constănean: Cu aragazul. Ne mai punem o pătură, suntem de pe vremea lui Ceaușescu. 01.47

"Nu pot să vă răspund decât cu o glumă: Baie anuală la ibric!", a spus o femeie.

Iar situația s-ar putea repeta și pe parcursul iernii, pentru că facturile sunt achitate de locuitori la 45 de zile, și nu în avans.

Societatea care furnizează agent termic în Constanța este în subordinea Ministerului Energiei şi a intrat în insolvenţă în urmă cu 3 ani. 

Mai multe articole despre:
apa calda caldura iarna constanta