MENIU

Noul Coronavirus: Fără Turul Franței în 2020?

turul frantei 2020

Unul dintre evenimentele sportive majore ale anului 2020, Turul Franței, ar putea fi amânat din cauza prelungirii măsurilor ce interzic adunările în masă pe teritoriul țării, notează BBC.

Pe fondul pandemiei COVID-19, președintele Emmanuel Macron anunțase deja luni păstrarea măsurii de a interzice evenimentele publice pe teritoriu francez până la jumătatea lunii iulie. Cea mai faimoasă cursă ciclistică a lumii, Turul Franței, urma să aibă loc între 27 iunie și 19 iulie, anul curent.

În 2019, marele tur fusese adjudecat de rutierul columbian Egan Bernal de la echipa Ineos, după o luptă pasionantă cu coechipierul britanic Geraint Thomas (învingătorul din 2018). Printre cursele deja afectate de pandemie în 2020 se numără alt mare tur, Turul Italiei, dar și curse precum Milan-San Remo, Tour of Flanders sau Paris-Roubaix. Uniunea Ciclistă Internațională este deja nemulțumită de faptul că Olimpiada va fi amânată, mare parte din calendarul internațional pe 2020 fiind deja compromis.

Franța a raportat până în acest moment mai bine de 136.000 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, aproape 15.000 de persoane pierzându-și viața din cauza pandemiei.

Mai multe articole despre:
turul frantei franta coronavirus