MENIU

Incendiu devastator la un celebru restaurant din Huși. O mare parte din clădirea monument istoric s-a făcut scrum - FOTO&VIDEO

Incendiu devastator la un restaurant din Huși, monument istoric al orașului. La fața locului au fost mobilizate 7 autospeciale și zeci de pompieri. Lupta cu flăcările a durat mai bine de 4 oare. Incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați. 

 
"La sosirea echipajelor de intervenție incendiul era oarecum într-o fază de regresie, însă s-a produs fenomenul de backdraft (din cauza lipsei de oxigen, arderea a fost încetinită în fază gazoasă, vaporii de combustie nearși, particulele de fum și vaporii intermediari de combustie în fază gazoasă au rămas la o temperatură mai fierbinte decât temperatura de autoaprindere a amestecului de combustibil, iar în momentul realimentării cu oxigen din aer, arderea a repornit extrem de rapid și violent, deoarece gazele erau încălzite de combustie și s-au extins cu repeziciune din cauza temperaturii în creștere accentuată), astfel că incendiul s-a dezvoltat extrem de violent", anunță ISU Vaslui. 
 
 
Potrivit sursei citate, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, la parter (acolo unde se afla restaurantul), la mansardă (acolo unde se găseau câteva birouri și erau depozitate documente), precum și la o terasă acoperită.
 
 
După circa patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime.
 
Au ars aproximativ 750 metri pătrați din imobil, precum și 50 metri pătrați din acoperișul unei terase.
 
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric deteriorat.