MENIU

Facturile uriașe lovesc crunt în bolnavii dependenți de OXIGEN! Pensionar: Dacă nu am medicamente două zile, MOR

Aparat oxigen/ Captură video

Bolnavii de plămâni, dependenți de oxigen, sunt disperați de facturile uriașe. Aparatele care îi mai țin în viață consumă foarte mult curent și nu au bani să plătească. Numai în județul Caraș-Severin există sute de pacienți care s-au îmbolnăvit în timp ce lucrau în mină. 

Petru Chiceș a lucrat 18 ani în mină. Abia acum se resimt efectele muncii în subteran, suferă de fibroză. Are nevoie de un aparat de oxigen cel puțin 16 ore pe zi, doar că acesta consumă și 2 kWH.

"Eu am pensie 2.500 lei, peste 500 eu imi cumpăr medicamente. Știți acelea care sunt foarte scumpe, plus alte și alte. Și pentru inimă, ca din cauza inimii nici nu pot să respir. Nevastă-mea este cardiac. Nevasta-mea, dacă n-are medicamente două zile, moare", a afirmat bărbatul.

Guvernanții au anunțat ajutoare pentru bolnavii care se luptă să respire minut de minut, însă până acum, pacienții au rămas doar cu promisiunini, nimic nu s-a concretizat. Iar facturile uriașe se adună. Petru Chiceș a plătit ultimele două facturi, în valoare de aproape trei mii de lei.

 "Am avut mare speranță că cineva a propus ca cei care suferă de fibroza asta pulmonară și sunt dependeți de oxigen, să fie scutiți cumva. Și clar au și spus, nu au vrut să discute treaba asta", mai spune bărbatul.

La fel ca Petre Chiceș, sunt mulți alți bolnavi care și-au pierdut orice speranță că vor fi ajutați de autorități. 

Mai multe articole despre:
bolnavi plamani oxigen aparate oxigen facturi