MENIU

Cercetătorii au reuşit să izoleze coronavirusul răspândit în Italia

Cercetătorii au reuşit să izoleze coronavirusul răspândit în Italia

Cercetătorii de la spitalul Sacco din Milano au anunţat că au izolat tulpina italiană a coronavirusului, scrie „The Guardian”, şi că descoperirea îi va ajuta să dezvolte un vaccin şi noi tratamente pentru a opri răspândirea bolii provocate de acesta.

 

La începutul lunii februarie, cercetătorii italieni de la spitalul Spallanzani din Roma au reuşit să izoleze cu succes Covid-19, ceea ce a permis începerea testelor pe pacienţi, potrivit „The Guardian”.

„Virusul izolat înainte de cercetătorii de la Spallanzani este exact cel chinez, originar din Wuhan. În timp ce coronavirusul pe care l-am izolat noi prezintă tulpina virală care se răspândeşte în Italia”, a declarat Claudia Balotta, imonolog la spitalul Sacco.

„Virusurile îşi modifică structura genetică pentru a se lega mai bine de celulele noii gazde”, a explicat Tullio Prestileo, medic la spitalul de boli infecţioase Benfratteli din Palermo, pentru The Guardian. „Prin răspândirea dintr-o ţară în alta, virusul originar din Wuhan îşi va modifica structura genetică şi tulpina din China va fi diferită de cea din Italia sau Germania”.

Oamenii de ştiinţă italieni spun că acum că „pot urmări traseul virusului din China în Europa şi pot detecta data la care a apărut prima dată în ţară”.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni și jumătate, în 50 de ţări. În Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu 17 decese și 350 de testați pozitiv, potrivit unui ultim bilanț. Marea Britanie a anunțat primul deces, vineri: un britanic de pe nava de croazieră „Diamond Princess” a murit în Japonia..

Până pe 28 februarie, au fost înregistrate peste 83.774 de cazuri de infectare în lume.

HARTA LIVE CORONAVIRUS cu bilanțul îmbolnăvirilor, deceselor și recuperărilor COVID-19

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Numărul deceselor la nivel global a ajuns la 2.867, potrivit unui bilanț intermediar de vineri, 28 februarie.

HARTA cu statisticile CORONAVIRUSULUI în timp real pot fi urmărite AICI

În ultimele două luni, au fost înregistrate 36.654 de recuperări după îmbolnăvire cu COVID-19, arată un ultim bilanț potrivit hartii interactive create de la izbucnirea epidemiei de coronavirus din Wuhan, China, la jumătatea lunii decembrie 2019.