MENIU

Bunicul Ioan, răsplată pentru parlamentarul care l-a ajutat

După faptă și răsplată! Bunicul Ioan, care, la 94 de ani, vinde tot ce mai are prin casă pentru a-și cumpăra mâncare, vrea să ofere bucurie oamenilor care îl ajută. Recent, deputatul Daniel Ghiță l-a vizitat pe bătrân ca să îi ofere bani și l-a adus chiar și pe copilul său, ca să învețe meserie. În fața gestului său, nea Ioan a vrut cu tot dinadinsul să îi schimbe ușile din casă, ca să îl răsplătească pentru ajutorul oferit. 

Bunicul Ioan este un exemplu de cinste. La cei 94 de ani pe care îi are, bătrânul nu vrea pomană. A refuzat ajutorul în bani oferit de deputatul Daniel Ghiță și vrea să îi întoarcă gestul. Bunicul adoptat de românii Realității va lucra ușile de lemn din casa fostului sportiv. Vrea să îi mulțumească așa cum poate pentru ajutor și cum altfel dacă nu prin propria muncă! Politicianul nu a stat mult pe gânduri și, ca să îl facă fericit, a acceptat propunerea sa.


Daniel Ghiță îi oferise inițial o sumă de bani pentru medicamente, pe care nea Ioan nu voia în niciun fel să o accepte. Odată cu propunerea bătrânului, fostul sportiv a anulat comanda inițială pentru uși și acum îl va plăti pe bătrân, cu aceeași sumă.




După o viață de muncă, atât în țară, cât și în străinătate, bunicul Ioan se chinuie să supraviețuiască de la o zi la alta. Ioan Ghiorcilă nu primește nici măcar un leu de la statul român. Din deșeurile pe care le avea prin curte și cu sculele de tâmplărie cu care a lucrat în tinerețe, s-a apucat să facă scaune. Le vinde cu 25 de lei bucata, o sumă infimă pentru munca depusă, dar el este mulțumit.


Bunicul Ioan a bătut la ușa redacției noastre speriat că va muri de foame. Cu ultimii 20 de lei în buzunar, fără medicamente și cu multe facturi restante ne-a cerut să-l îndrumăm să-și poată câștiga drepturile: o pensie care să-i asigure masa pentru a doua zi. După prezentarea materialului, zeci de români au încercat să îi ofere o mână de ajutor. Cei care vor să ia legătura cu bunicul Ioan îl pot contacta la numărul de telefon afișat pe ecran sau ne pot scrie la adresa redactie@realitatea.net 

Mai multe articole despre:
bunicul ioan ghita ajutor romania suverana