MENIU

Atenție, apare un nou semn de avertizare in localități! Verificați URGENT telefonul mobil!

Atenție, în scurt timp apare un nou semn de avertizare în zona localităților de graniță în care există riscul ca telefonul mobil să se conecteze automat la rețelele din țări vecine. Proiectul de lege a trecut de Parlament și urmează să fie promulgat de către președintele Klaus Iohannis

Potrivit proiectului, la intrările în localitățile unde există risc de trecere automată pe o altă rețea, vor fi amplasate indicatoare de atenționare cu textul “ATENȚIE! RISC DE ROAMING INVOLUNTAR”.

Noile semnalizatoare nu vor apărea însă foarte curând pe șosele. Proiectul de lege prevede că Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) are la dispoziție CEL MULT UN AN pentru a contabiliza și publica lista localităților aflate în această situație.

Apoi, în maximum 60 de zile de la data publicării listei, ANCOM trebuie să informeze toate autoritățile locale, precum și Ministerul Transporturilor, privind obligativitatea instalării semnelor de avertizare.

Administratorii drumurilor au și ei la dispoziție PÂNĂ LA 6 LUNI să instaleze, sub indicatorul de intrare în localitate, un ALTUL cu textul „ATENȚIE!” (scris cu roșu) „RISC DE ROAMING INVOLUNTAR” (scris cu negru).

Cum poţi afla dacă telefonul îţi este ascultat sau dacă eşti spionat. Tastează codurile și vezi rezultatul!