MENIU

Apare o noua MESERIE în România. Ce trebuie să știi pentru a o profesa?

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

O nouă meserie va fi inclusă în clasificarea ocupațiilor din România. Este vorba de specialist în lucrul cu părinții sau consultant de parenting, O nouă meserie va fi inclusă în clasificarea ocupaţiilor din România, potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea.

"În sfârșit, vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) în clasificarea ocupațiilor din România. În același timp, Legea privind separarea copilului de familie a fost votată de Senat, foarte importantă pentru că astfel vor putea fi prevenite multe dintre cazurile de abandon, în rândul familiilor cu probleme financiare”, a afirmat Firea, invitată de UNICEF România la lansarea aplicației mobile de educație parentală Bebbo, cae vine în ajutorul părinților sau a persoanelor care au în grijă copii cu vârste între zero și șase ani.

 

Legat de noua meserie, Gabriela Firea a precizat că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este coordonatorul național al Garanției pentru copii, iar planul de acțiune pentru implementare a fost deja studiat de Comisia Europeană, de reprezentanții celorlalte ministere și urmează să fie aprobat de Guvern.

Mai multe articole despre:
meserie noua romania piata muncii salariu