MENIU

Adrian Truică transformă Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin în moșia proprie. Ministerul Sănătății e complice?

Pe zi ce trece managerul cercetat penal al Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin, dr. Adrian Truică, transformă instituția pe care ar trebui să o managerizeze în propria moșie. Din păcate se pare că și Ministerul Sănătății vrea să fie complice la atitudinea doctorului Truică. 

Amendat de Poliție la Mehadia pentru depășirea vitezei regulamentare, Adrian Truică a chemat în judecată Inspectoratul de Poliție Caraș-Severin cerând instanței din Caransebeș să-i anuleze sancțiunea băgând la înaintare tot Serviciul Județean de Ambulanță. Strategie care pare că a și ținut la judecătorul de fond care a cerut graficele de gărzi de la Serviciul Județean pe care chiar dr. Adrian Truică îl conduce!

Deși încă din anul 2016 Guvernul României a adoptat un Memorandum privind implementarea Legii 544/2000 se pare că la Caraș-Severin nimeni nu a fost interesat de prevederile acestuia. De fapt, Serviciul Județean de Ambulanță nici măcar nu are un site și nici cea mai mică intenție de a implementa prevederile Memorandumului.

Am scris Ministerului Sănătății, cerând să ne comunice adresa paginii web a instituției din subordinea sa, SJA CS și cerând și toate declarațiile de avere și interese ale lui Adrian Truică. Și, deși Legea 544 prevede 24 de ore ca termen de răspuns, au trecut mai bine de 7 zile și reprezentanții Ministerului nici măcar n-au confirmat primirea e-mailului. Surse demne de încredere, însă, ne-au spus că s-au dat nenumărate telefoane la SAJ CS ca să îi determine să-și facă site și să trimită la Minister declarațiile de integritate. Doar că la SAJ nu le răspundea nimeni, așa că s-a ajuns la directorul DSP Caraș-Severin.

Am revenit, după mai bine de o săptămână, cu un e-mail în care citam prevederile L 544 și obligația unui răspuns.

Rezultatul a fost unul de tot râsul: ne-a fost trimis pe post de site adresa unul blog de pe platforma odo, pe care Ministerul Sănătății îl gira ca site de instituție publică!

” Avand in vedere solicitarea dumneavoastra va comunicam, mai jos, link-ul unde puteți accesa informatiile solicitate.

https://carasseverin.odoo.com/despre-comitet-director


Cu stima,

Ministerul Sanatatii” este răspunsul transmis solicitării noastre!

Practic, pe linkul cu pricina nu sunt toate declarațiile de avere ale managerului ci doar cea din 2020. Aceste declarații sunt importante pentru că, la perchezițiile de la finalul anului 2019 făcute de procurorii DIICOT acasă la Adrian Truică, a fost găsită o sumă de aproximativ 30.000 de euro, bani ”la cearșaf” și aceste declarații sunt foarte importante pentru a ne putea lămuri de proveniența acestor bani. Dar, când și Ministeru Sănătății e complice…

Autor: Cristian Franț

Mai multe articole despre:
Truica ambulanța Caraș moșie proprie