MENIU

Un medic român dinamitează mitul pastilelor care CURĂȚĂ plămânii fumătorilor. N-ar trebui să existe pe piață

Un pneumolog ieșean dinamitează mitul pastilelor despre care se spune că pot curăța plămânii fumătorilor. Specialistul spune că un astfel de produs nici nu ar trebui să fie comercializat, pentru că are un dublu efect negativ: nu ajută cu nimic și, pe deasupra, le creează fumătorilor iluzia că sunt protejați.

Pe rețelele de socializare au apărut sute de reclame la produse care ar curăța plămânii fumătorilor de depunerile toxice și astfel pot fuma în continuare.

 

Medicii atrag atenția că o astfel de reclamă este nu doar falsă, ci și periculoasă. O persoană care se bazează pe un astfel de tratament îndoielnic, în loc să consulte un specialist, riscă să nu afle la timp că are o boală de plămâni și să-și agraveze starea, continuând să fumeze.

 

„În primul rând, vreau să subliniez că nu există pastile minune care să curețe sau să regenereze plămânii, mai ales în contextul fumatului continuu. (...) Desigur, există suplimente și medicamente care pot ajuta în anumite condiții pulmonare sau pot contribui la menținerea sănătății generale a plămânilor, dar acestea nu pot înlocui efectele dăunătoare ale fumatului. Cel mai eficient mod de a proteja sănătatea plămânilor este renunțarea la fumat”, a subliniat prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog, potrivit BZI.

 
De asemenea, specialiștii afirmă faptul că astfel de tratamente își găsesc clienți în rândul celor care nu reușesc să se lase de fumat și caută soluții iluzorii care să le permită să-și continue obiceiul nesănătos. 
Mai multe articole despre:
pastile antifumat pacalela pericol fals confort medic