MENIU

STUDIU: Secretul „imunității” pentru a trăi până la 100 de ani

Foto ilustrativ

Speranța de viață globală a crescut de la 31 de ani în 1900 la 73,2 ani în 2023 și este de așteptat să crească în continuare la 77,1 ani în 2050. De asemenea, este în creștere și numărul persoanelor care ating vârsta de 100 de ani sau mai mult. Cunoscuți sub numele de centenarii, sursa de încredere, cercetătorii estimează că au existat aproximativ 450.000 de centenari la nivel global în 2015, numărul respectiv urmând să crească la 3,7 milioane în 2050.

Un lucru încă necunoscut este ce le permite unor oameni să trăiască până la 100 de ani, în timp ce alții nu. Condus de cercetători de la Centrul Medical Tufts și de la Școala de Medicină a Universității din Boston, un nou studiu ajută să răspundă la această întrebare, descoperind că centenarii posedă o compoziție și o activitate unică a celulelor imunitare, oferindu-le un sistem imunitar foarte funcțional și permițându-le să trăiască mai mult.

Ce se întâmplă cu sistemul nostru imunitar pe măsură ce îmbătrânim?

Pe măsură ce îmbătrânim, toate părțile corpului experimentează schimbări, inclusiv sistemul imunitar, există două concepte principale când vine vorba de modul în care sistemul imunitar se schimbă pe măsură ce îmbătrânim.

 

Citește continuarea pe Realitatea Medicala