MENIU

Cum mănânci corect KAKI. Atenție la gust, e primul semnal de alarmă

Fructele de kaki au devenit una dintre vedetele dietelor sănătoase din ultimii ani, dar faptul că nu știm exact cum să le consumăm poate anihila, în mare parte, efectul benefic. Specialiștii spun că  este relativ simplu să ne dăm seama dacă fructul de kaki este bun sau nu de mâncat.

La ce treburie să fim atenți atunci când mâncăm KAKI.

 

1. GUSTUL ASTINGENT

Un fruct în stare optimă nu trebuie să aibă un gust astringent, care să nu dea senzația de dinți strepeziți. Gustul normal al unui fruct trebuie să fie dulce, iar dacă nu-l simțim, e posibil să avem de-a face cu un alt soi de kaki.

 

2. VERIFICĂ DACĂ E COPT - CULOAREA

Un kaki numai bun de mâncat este portocaliu sau chiar portocaliu-roșiatic, ultimul stadiu fiind un indiciu că este foarte copt.

Un fruct galben poate fi mâncat, dar nu este copt pe deplin, în timp ce unul verde trebuie evitat, pentru că va avea acel gust asteingent.

 

3. SPĂLAT, DAR NEDECOJOT

 

Un fruct de kaki se curăță bine și se spală sub un jet de apă, dar nu i se curățată coaja, pentru că este comestibilă și conține numeroase elemente benefice. Dacă totuși vrei să înlături coaja, scufundă fructul pentru scurt timp în apă fierbinte, la fel cum procedezi cu o roșie.

4. CRUD ESTE CEL MAI BUN

 

Un fruct de kaki afe efect maxim dacă este consumat crud. Semințele nu trebuie să vă facă să renunțați, pentru că se pot îndepărta foarte ușor cu o linguriță.

Mai multe articole despre:
kaki cum mananci kaki gust astringent