MENIU

CORONAVIRUS. Țara care a SCĂPAT! Toți bolnavii s-au vindecat

CORONAVIRUS. Vietnam a scăpat de virusul ucigaș COVID-19, potrivit ultimelor informații

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus este Vietnam. Toți cei care au fost depistați cu coronavirus s-au vindecat și nu au mai fost înregistrate alte cazuri de infectare. 

 

Cei 16 pacienți diagnosticați cu coronavirus în Vietnam s-au vindecat,  a anunțat marți ministrul Sănătății din Vietnam, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Vietnam nu a mai înregistrat niciun caz nou de peste 10 zile, din 13 februarie.

Ultimul pacient care s-a vindecat, un bărbat în vârstă de 50 de ani ce luase virusul de la fiica sa care se întorsese din Wuhan, şi-a revenit complet, a mai spus oficialul vietnamez.

El a mai declarat că starea celorlalţi pacienţi, printre care se află şi un copil în vârstă de trei luni, este din ce în ce mai bună.

Vietnam a raportat primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus pe data de 23 ianuarie, în cazul a doi cetăţeni chinezi.

La acea dată, erau confirmate peste 600 de cazuri confirmate cu coronavirus și muriseră deja 18 persoane, toți în epicentrul focarului din Wuhan, China. Cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate în China - 632, urmată de Thailanda, cu 4 cazuri, apoi Hong Kong, Macao, Vietnam, cu câte două, și  Taiwan, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, SUA, cu câte unul.

În prezent, potrivit celui mai recent bilanț, epidemia din China se stabilizează, potrivit specialiștilor, dar răspândirea coronavirusului s-a agravat, ajungând în multe țări din Europa. Cea mai afectată este Italia. 

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a crescut la aproape 2.700 la nivel global, iar numărul celor infectați a depășit 80.000.

Italia a anunțat că șapte persoane și-au pierdut viața iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 229.

Dintre turiștii aflați pe vasul de crozieră „Diamond Princess” care a acostat în Japonia, încă unul a fost răpus de coronavirus, bilanțul deceselor ajungând la 3.

Vestea bună este că aproape 28 de mii de persoane s-au recuperat, dar autoritățile recomandă precauție maximă.