MENIU

Wörwag Pharma România – o poveste despre 20 de ani de excelență (P)

Wörwag Pharma România – o poveste despre 20 de ani de excelență (P)

Cei 20 de ani de activitate ai companiei Wörwag Pharma România, pe piața farmaceutică din România, reprezintă oglinda responsabilității, implicării și profesionalismului de care această, inimoasă și unită echipă, a dat dovadă în tot acest timp.

Dacă în anul 1998 făcea primii pași într-o piață aflată la început de drum dar cu potențial mare de dezvoltare, astăzi, Wörwag Pharma România şi-a consolidat poziția în condițiile unei competiţii acerbe și a unui cadru legislativ aflat într-o continuă schimbare. Semnificația acestei reușite este, cu atât mai mare, cu cât bună reputație câștigată ne determină să fim mult mai responsabili, mai implicați și mai profesioniști, în promovarea portofoliului de produse și în desfăşurarea tuturor evenimentelor și proiectelor viitoare.

Primul pas, în aventura Wörwag Pharma România a fost făcut de doamna Dr. Norina Alinta Găvan care, în anul 1998, a aplicat pentru postul de reprezentant medical în cadrul companiei. La acea vreme Worwag Pharma Germania dorea să-și extindă activitățile și în România. Deși, la momentul aplicării, nu știa foarte multe lucruri despre acest domeniu, dr. Norina Alinta Găvan a pus bazele unei noi companii, pe piața farmaceutică din România, insuflând tuturor colegilor valorile unei adevărate afaceri de familie. Progresul financiar a reprezentanței a fost unul notabil, de-a lungul timpului. În perioada 1999-2008, cu excepția unui singur an, creșterea anuală a fost pozitivă, în unele cazuri cu 30% sau chiar 46% (în anul 2000 față de anul 1999). Primul milion de euro a fost înregistrat în anul 2000.

De asemenea, Wörwag Pharma România a reușit să treacă cu bine peste criza financiară mondială, din 2008-2009 și a continuat parcursul de succes, păstrând constant o cotă de piață de 1%, începând cu anul 2013. În anul 2008, cota de piață a companiei era de 0.8%, reprezentând un volum de vânzări de 16 milioane de euro.

Trecem peste timp și ajungem, astăzi, la momentul în care Wörwag Pharma România împlineşte 20 de ani de activitate. Sentimentele pe care le încercăm sunt multe și diferite. Pe de o parte, suntem nostalgici amintindu-ne clipele minunate petrecute, ca echipă sau împreună cu partenerii noștri iar pe de altă parte, privim cu încredere spre viitor. Avem încredere în dezvoltarea viitoare a pieței farmaceutice, în atmosfera caldă, de familie, din compania noastră și mai ales, în calitatea produselor noastre. Acestea sunt valorile care ne-au consacrat, de-a lungul timpului.

În 2017, piața farmaceutică din România a ajuns la o valoare totală de 2,88 miliarde de euro la preț de intrare în farmacie. Wörwag Pharma România, membră a grupului internațional Wörwag Pharma, a înregistrat un volum de vânzări în valoare de 34,3 milioane de euro și implicit, o cotă de piață de 1,2%. Dacă în anul 1999 ocupa locul 52, între cei peste 270 de producători de medicamente din România, astăzi, Wörwag Pharma România, se situează pe locul 25, aceasta în condițiile în care produsele din portofoliul de bază al companiei se folosesc într-un domeniu de nișă, precum tratarea complicațiilor diabetului, în special neuropatia diabetică și piciorul diabetic.

În cadrul grupului Wörwag Pharma, astăzi, ne aflăm pe poziția a treia ca volum de vânzări, după Rusia și Germania. Toate aceste realizări ne îndreptățesc să apreciem că progresul este unul, cu adevărat, remarcabil.

În folosul pacienților și al profesioniștilor din domeniul sănătății, pe parcursul celor 20 de ani de activitate, Wörwag Pharma România a susținut aproape 6,000 de prezentări individuale, a organizat 1,280 de mese rotunde pe ariile terapeutice urmărite și a participat la 576 de Congrese Naționale, ca expozant.

Medicamente de calitate produse în Germania

Principalele produse din portofoliul nostru sunt recunoscute atât pe plan internațional, cât și pe piața românească de medicamente. Spre exemplu, Milgamma este liderul nostru de portofoliu (54% din volumul de vânzări) și lider de piață în tratamentul adjuvant al complicațiilor diabetului, precum neuropatia sau retinopatia diabetică. Wörwag Pharma România se așteaptă ca Milgamma să rămână lider de portofoliu având în vedere că piața vitaminelor din complexul B este în creștere, ajungând, în anul 2017, la un volum de aproape 27 de milioane de euro, conform cercetărilor realizate de Cegedim. Pe această piață, Milgamma conduce cu o cotă de 78%.

La capitolul hepato-protectoare, Lagosa este un alt produs, al nostru, de referință. Este singurul din clasa sa, care se eliberează cu prescripție medicală, produsele competitoare fiind fie suplimente nutritive, fie OTC-uri (fără prescripție medicală). Fiind un produs validat în timp, cota să se ridică la 9%, într-o piață care atinge 39.2 milioane de euro și pe care activează 114 competitori. Mai mult decât atât, Lagosa a avut o creștere de 31% în 2017 față de 2015, dovedind, încă odată, calitatea și eficiența produselor Wörwag, fabricate în Germania.

Nu în ultimul rând, acum 20 de ani, am lansat pe piaţa din România, Magnerot, produs pe bază de orotat de magneziu, care, în timp, a devenit lider de piață. Evoluția acestuia se aseamănă cu povestea mitică a luptei dintre David şi Goliath. Lansat în anul 1998, Magnerot s-a dovedit a fi un veritabil “David” pe piața suplimentelor alimentare pe bază de magneziu. A pornit de la zero și a ajuns, în 2017, pe primul loc cu o cotă de piață de 30%. Astfel, cu un volum de vânzări, de 4.4 milioane de euro, conform Cegedim, Magnerot a depășit numeroși competitori care se bucurau deja de renume și un lung istoric de promovare, pe piață.

Oamenii reprezintă esența

Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă în spatele acestor produse de calitate nu s-ar fi aflat o echipă, extrem de valoroasă, formată din 68 de angajaţi. Avem un colectiv unit care reacționează prompt şi face ca provocările de zi cu zi să fie mai ușor de depășit. Valorile afacerii de familie care s-au dezvoltat, odată cu noi, au dat naștere unei puternice culturi organizaționale. “Getting closer, helping better” este deviza noastră, de aceea, toţi cei care doresc să lucreze în domeniul farmaceutic și aplică la Wörwag Pharma fac acest lucru sperând și gândind: “Ce frumos ar fi să mă aleagă pe mine!"

Apropierea și deschiderea către oameni stau la baza atmosferei de familie pe care am construit-o și care crește cu fiecare nou membru al echipei. De la prima interacțiune cu noi realizezi cine suntem și care ne sunt valorile.

Wörwag Pharma România este locul unde poți munci cu plăcere, unde performanța este răsplătită și unde simți cu adevărat că faci parte dintr-un întreg. Da, totul este despre oameni și apropierea dintre aceştia. Până la urmă, oamenii sunt cei care promovează produsul și creează imaginea companiei. Investiția în resursa umană a companiei va rămâne unul dintre punctele principale, în strategia noastră viitoare, de dezvoltare.

Gala aniversară, pe care am sărbătorit-o zilele trecute, a fost cu și despre oameni. Am rememorat bucurii din trecut și am împărtășit viziunea noastră comună pentru viitor. Alături de partenerii noştri şi de invitații din Germania, ne-am bucurat de un frumos spectacol muzical la Grand Hotel Italia.

Am sărbătorit din plin, împreună, dar, întotdeauna urmează o nouă zi cu noi provocări. Acum trebuie să ne concentrăm pentru a ne continua parcursul, sperăm noi, de succes. Avem în față un drum anevoios, însă am adunat suficientă experiență ca să reușim în tot ceea ce ne propunem. Avem încredere!

La mulţi ani, Wörwag Pharma România!

Vă mulțumim tuturor pentru că ați fost și sunteți, în continuare, alături de noi.

Povestea continuă...

Mai multe articole despre:
Wörwag Pharma România