MENIU

De ce a căzut capul lui Eugen Terteleac, șeful Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia

De ce a căzut capul lui Eugen Terteleac, șeful Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia

Eugen Terteleac, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia – persoană jurdică italiană, a denunțat într-un interviu dat la Radio România Internațional, slaba activitate și organizarea deficitară a sistemului cameral din România.

El afirmă totodată că adevăratul motiv pentru care i s-a retras dreptul de a reprezenta interesele Camerei Naţionale în raporturile cu autorităţile din România sau Italia şi de a folosi sigla CCIR este faptul că a prezentat un proiect prin care cerea reorganizarea CCIRo și eliminarea plăților pe care le efectuează toți agenții economici către Cameră, fără a primi în schimb niciun serviciu sau ajutor de vreun fel.

Jurnalist RRI: ”De ce nu sunteți agreat la această oră de Camera de Comerț și Industrie a României, care v-a dezavuat calitatea de reprezentant în Italia? Semănați puțin cu exemplul din balada meșterului Manole. Se pare că dărâmăm mult prea repede ce construim cu mare greutate.”

”Sistemul cameral românesc nu se poate mândri în ultimul timp cu niciun fel de activitate, decât cu activitatea noastră din Italia. În rest, milioane de euro cheltuite la București pe nimic. Sistemul cameral din România nu a făcut nimic, decât cum să distrugă o organizație funcțională, care sprijină dezvoltarea economică a României.” a răspuns Terteleac.

Mai multe, pe Gazeta Românească.