MENIU

Cum alegi tortul de nuntă (P)

<p>Grace Couture Cakes</p>
<p>Grace Couture Cakes</p>
<p>Grace Couture Cakes</p>

Alegerea tortului este o decizie dificilă pentru multe mirese. Tăierea acestuia este punctul culminant al petrecerii, astfel încât tortul de nuntă trebuie sa fie deosebit, să se adapteze tematicii acesteia și, în același timp, să fie pe gustul tuturor invitaților. Cum poți să te asiguri că faci alegerea perfectă? Am rugat-o pe Alina Sudriu, specialist Grace Couture Cakes, să ne dea câteva sfaturi.

Inspiră-te

Dacă nu ai deja o imagine clară asupra tortului perfect, este important să cauți surse de inspirație. De exemplu, te poți inspira din detalii ale poveștii voastre de iubire, din pasiunile voastre comune sau din elemente ale decorului de nuntă. ” Provocarile reprezinta un motiv de bucurie pentru orice specialist. De exemplu, am realizat torturi pe care am imprimat povestea de dragoste a mirilor, scrisă de chiar de ei, candy bar-uri și torturi personalizate cu detalii din călătoriile cuplului sau torturi cu flori naturale - aceleași care se regăsesc în decorul nunții și buchetul miresei. Tortul poate fi decorat și cu o dantelă  specială, comestibilă, inspirat fiind de rochia de mireasă.  Posibilitatile sunt cu adevarat nelimitate.”

Citind reviste specializate și site-uri de inspirație pentru nuntă, te vei convinge că aproape orice este posibil în materie de dulciuri de nuntă.

Află ce se poartă

Pentru un efect de impact, ideal este să îmbinăm gusturile personale cu tendinţele în acest domeniu, spun specialiştii. Care sunt tendințele anul acesta? ”În materie de torturi couture, sunt câteva tendințe conturate la nivel international, pe care noi le oferim în România. Torturile decorate cu ”wafer flowers” - flori realizate artizanal din hârtie de vafă de orez- sunt cu adevărat torturi haute couture, decorațiunile fiind foarte delicate  și romantice. Pe lângă acestea, sunt în continuare în tendințe torturile glamour, foarte elegante, decorate cu accente metalice de auriu și argintiu. Decorul poate fi realizat chiar cu foiță de aur - pentru un efect cu adevărat luxos și spectaculos” (Alina Sudriu, Grace Couture Cakes).  Dacă îți dorești un tort rafinat, special, poți renunța la decorul de marțipan, înlocuindu-l cu frișcă naturală sau.. renunțând complet la glazură. Naked cake, tortul fără glazură, este un tort extraordinar, cu un aspect rustic, dar elegant, potrivit pentru o nuntă în aer liber.

Atelierul Grace Couture Cakes, primul atelier de cofetărie couture din România, este recunoscut pentru lansarea trendurilor pentru dulciuri speciale, atât în materie de design, cât și de gust. ”Avem în portofoliu o colecție de 12 torturi, Signature Cakes, care pot fi torturi de bază pentru orice eveniment, putând fi decorate în diverse moduri.” (Alina Sudriu) Pentru torturile de nuntă, propunerea atelierului Grace Couture Cakes sunt torturi light, ușoare, ce combină mousse-uri delicate. Pe lângă tort, le poți oferi invitaților tăi și alte surprize dulci: un candy bar cu un mix special de produse, mărturii sub formă de macarons sau chiar minitorturi.

Comandă din timp

Nu există cu adevărat o perioadă standard pentru plasarea comenzilor pentru tortul de nuntă, însă există perioade și date care sunt mai solicitate pentru nunți și se ocupă mai repede. Pentru a te asigura ca furnizorul ales poate prelua comanda pentru data aleasă de tine, stabilește o întâlnire din timp. ”Recomand ca programarea de consultanță pentru alegerea decorului și compoziției tortului și candy bar-ului de nuntă să fie stabilita cu aproximativ două luni înainte de data nunții.” spune Alina Sudriu, Grace Couture Cakes

Mergi la întâlnire pregatită

Ideal ar fi ca la întâlnirea de consultanță să ai deja stabilită locația, tema nunții și numărul de invitați. E important, de asemenea, să menționezi dacă petrecerea se desfășoară îm interior sau în aer liber. În funcție de aceste elemente, consultantul te poate ghida în alegerea compoziției și  decorului care să se integreze perfect în tema nunții, și chiar să o scoată în evidență.
La Grace Couture Cakes, întâlnirea de consultanță se face doar cu programare prealabilă. În cadrul acesteia, vei putea degusta mai multe tipuri de torturi, cele mai apreciate din portofoliul brandului, dar și mostre de produse care intră în alcătuirea candy bar-ului. ”Știm că miresele își doresc ca fiecare detaliu să fie perfect și de aceea, acordăm aceeași atenție și creării mix-ului perfect de produse din candy bar, atât în ceea ce privește gustul, cât și decorul” (Alina Suriu, Grace Couture Cakes)

Ai incredere în consultantul tau

La degustare, consultantul recomandă să se înceapă cu mostrele mai ușoare, fructate, urmand cele cu ciocolată și la final mostrele alcoolizate, cu șampanie, whiskey sau Bailey's. Astfel, fiecare aromă va fi simtita perfect.
Compozitia este aleasa in functie de gusturile tale personale, iar decorul în funcție de tematica evenimentului. Consultantul Grace Couture Cakes se va asigura că aromele și texturile alese sunt în armonie, iar decorul va fi exact așa cum il visezi.  În plus, îți va face recomandări personalizate, astfel încât dulciurile să se potrivească și să se păstreze perfect, în funcție de locația unde le vei expune, temperatură, anotimp.

”Este important să ai parte de un serviciu personalizat, flexibil, de încredere. De aceea recomandat este să apelezi pentru ziua nunții la un furnizoar specializat în dulciuri evenimente, și nu la o cofetărie obișnuită. Având un consultant personal, specializat, ai siguranța că totul va fi perfect. ” spune Alina.

www.gracecc.ro

https://www.facebook.com/GraceCoutureCakes