MENIU

Cozmin Guşă: După interviul de luni seară, avem un alt premier "Viorica Dăncilă-Anca Alexandrescu"

Cozmin Gușă la Realitatea Românească

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat la Realitatea Tv că, după interviul pe care premierul Dăncilă l-a acordat luni seară, ne dăm seama că avem un nou prim-ministru: "Viorica Anca Dăncilă Alexandrescu", asta pentru că persoana care era în încăpere şi îi sufla Vioricăi Dăncilă era chiar Anca Alexandrescu, cea care îi este consilieră. Pe de altă parte, mai spune Guşă, niciuna dintre cele două doamne nu se pricepe la guvernare: Dăncilă are rang politic, iar Anca Alexandrescu ştie să vorbească. Astfel, Dragnea ar trebui să caute o a treia persoană care să se priceapă şi la guvernare, căci cele două atribute menţionate anterior nu sunt suficiente pentru un premier, chiar dacă vorbim de "calităţi cumulate". 

Consultantul a menţionat că situaţia este de plâns sau de râs, dar cel mai bine râdem, după ce ne-am dat seama că premierul României este o combinaţie între Viorica Dăncilă şi consiliera sa, Anca Alexandrescu, cea care îi sufla în timpul interviului difuzat de RTV.

"Nu ştiu ce să facem, să râdem un pic, că tot e 1 Mai, sau să plângem în perspectiva altor fapte de vitejie publică pe care le vor realiza femeile lui Liviu Dragnea. Hai să râdem mai bine. Cred  că avem o ştire foarte importantă, adică de aseară ne-am dat seama cu toţii că avem un alt premier, Viorica Anca Dăncilă Alexandrescu, deci o combinaţie între Viorica Dăncilă şi Anca Alexandrescu, care, nu e aşa, încearcă să suplinească acest rol de prim-ministru care bineînţeles nu e exercitat în niciun fel, de nimeni, nu ştie la cine să mai apeleze Dragnea, pentru a da senzaţia că avem un premier şi că nu încalcă legea, într-un fel, acceptând să impună într-o asemenea funcţie de stat pe o săracă doamnă cum e Viorica Dăncilă. Da, colegii noştru ne-au  spus că cea care îi sufla Vioricăi Dăncilă este Anca Alexandrescu, cea care îi suflă de la începutul mandatului. Uite aşa a ajuns, ca să glumim, şi amicul nostru din presă, Horia Alexandrescu, tatăl Alexandrescu, să fie reprezentat în presă", a afirmat Guşă. 

Acesta a mai precizat că Liviu Dragnea ar trebui să rezolve priceperea în actul guvernării cu o a treia persoană:

"Acum, ca să vorbim serios, cineva care s-ar califica la funcţia de premier trebuie să aibă 3 caracteristici: să se priceapă, să ştie să vorbească şi să aibă rang politic sau susţinere politică. Viorica Dăncilă are susţinere politică din plin, şi rang politic, dar nici nu se pricepe, nici nu ştie să vorbească. Anca Alexandrescu, pe de altă parte, nu are rang politic, nu se pricepe, dar ştie să vorbească. Deci deocamdată din două piese, Liviu Dragnea poate să rezolve două probleme: rangul politic şi vorbitul, sigur la femei diferite, la aceste două doamne. Mai rămâne să rezolve cu a treia persoană priceperea, pentru că cele două femei nu se pricep la guvernare, asta e clar. Să vedem pe cine o sa mai inventeze ca să avem aşa, un prim-ministru cu trei capete, cu corpul lui Dragnea, dar cu trei capete, că nici Dragnea nu se pricepe la guvernare, ca să poata să suplineasca aceste cerinţe. Deci, deocamdata avem două femei la preţ de una pentru Daddy, iar asta a fost evident în interviul de aseară", a spus Cozmin Guşă, la Realitatea Tv.  

Guşă a mai punctat că interviul acordat de Dăncilă a fost de o penibilitate rară, cu gafe uimitoare, iar Klaus Iohannis este şi mai îndreptăţit să îi ceară demisia:

"Aşa ceva, de atâta penibilitate, să nu fii in stare să raspunzi la întrebări simple, decât uitându-te la consiliera ta, care, de pe o foaie, probabil, îţi şoptea nişte lucruri, iar treaba aia cu Rapidul şi Giuleştiul este de analele sportului românesc, şi acolo cred ca au cam sfeclit-o cele două doamne care au pregătit interviul. Cererea lui Iohannis devine din ce în ce mai legitimă, cu aceste gafe de regie, să ai sufleur pe faţă, şi să nu ştii unde să nu ştii să îl aşezi, să întorci capul după el, plus aceste gafe majore legate de localizarea numelor echipelor, o să îi grabească sfârşitul şi legitimitatea lui Iohannis legată de demisia acestei tufe de Veneţia, din păcate, că nu pot să îi spun altfel decât tufă de Veneţia, devine una destul de stringentă, şi practic, aici preşedintele câştigă", a spus Guşă. 

În opinia sa, Liviu Dragnea este cel care se declasifică cel mai mult, şi nu Dăncilă:

"Se mai pot intampla asemenea episoade, pentru că laşitatea liderilor PSD sau cointeresarea lor materială, pentru că sunt două elemente, fie sunt laşi, fie sunt foarte interesaţi să grebleze bugetul statului, sau ambele la un loc, îi mai dă lui Dragnea, până dupa impunerea legilor justiţiei, un anumit răgaz sa mearga mai departe cu acest dezastru, dar nu o să mai poată să meargă foarte mult. Liviu Dragnea s-a împuşcat în picior cu această propunere a Vioricăi Dăncilă, total incompetentă, săracă cu Duhul, vai de capul ei. Auzi ce ne-a zis ea ieri, că mi-am amintit acum: vezi Doamne ea era obişnuită din Parlamentul European să spună “twenty- twenty”. Ea care nu ştie engleză nici cât un elev de clasa a II-a care începe cursurile şi era faimoasă nu vorbeşte în limba engleză în Parlamentul European. Sau când vorbea spunea “he, he, he”, ca la întâlnirea cu Bibi Netanyahu".

Cozmin Guşă a mai punctat că suntem într-un teatru prost, iar Dragnea acceptă în jurul său doar oameni care nu îl contrează, de la Viorica Dăncilă la Claudiu Manda:

"Suntem într-un teatru prost şi sigur, cel care se declasifică cel mai mult, nu e Dăncilă, atenţie, nici Anca Alexandrescu, e chiar Dragnea. Pentru că pentru toţi oamenii din jurul lui, faptul că este atât de inconştient şi marşează cu asemenea personaje şi în politica internaţională, ni-l arată nouă ca pe un tip kamikaze, ca pe un tip care e in stare să distrugă ţara în beneficiul său personal, final. Şi asta o să îi sperie inclusiv pe colaboratorii săi, indiferent că sunt foşti ofiţeri din serviciile secrete, că sunt foşti colegi de ai tatălui său, care era şef de post în Gratia, indiferent că sunt consultanţi israelieni... uşor uşor se vor distanţa de el. Un om care ia asemenea decizii proaste şi râde naţiunea, nu de doamnele astea, râde naţiunea de el...Cum să îţi fie atât de frică să vii cu oameni atât de jos din punct de vedere profesional şi intelectual? Cum să ai această apetenţă a dictaturii totale şi să accepţi în jurul tău doar "yesmani"sau "yeswoman", de la Claudiu Manda la Viorica Dăncilă, oameni care nu ştiu să te contreze?", a mai explicat Guşă.

În final, Cozmin Guşă le-a menţionat şi pe Gabriela Firea şi Lia Olguţa Vasilescu ca făcând parte din aceeaşi categorie a oamenilor supuşi lui Liviu Dragnea.