MENIU

Controverse privind construcțiile la calea ferată Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Controverse privind construcțiile la calea ferată Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Noi controverse privind construcțiile la calea ferată Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. Proprietarii caselor din zonă se plâng că  le sunt ignorate drepturile și că se vor trezi cu trenul pe lângă case.

 

Locuitorii spun că se încalcă legea privind respectarea suspendării construcțiilor. Chiar dacă sunt procese pe rolul instanțelor, aceștia spun că autoritățile permit constructorului să lucreze în continuare, deși ar trebui să le fie suspendată activitatea. Mai mult, locuitorii spun că se vor trezi cu trenul în geam și spun că li se încalcă dreptul la viață si la un mediu liniștit și sănătos. 

Roxana este proprietara unei case din orașul Otopeni și se gândește cu groază ce se va întâmpla dacă trenul ar urma să treacă la câțiva metri de casa ei. În această situaţie se află 63 de proprietari. Aceștia spun că prețul pentru imobilele expropriate este de 10 ori mai mic decât cel al pieței.

 „Mai ales noaptea este un zgomot ingrozitor, pe care îl auzim și nu ne putem odihni”, a declarat proprietara casei din Otopeni.

Proprietarii au depus mai multe sesizări și există un proces pe rol. La ultimul termen, oamenii spun că s-a obținut suspendarea lucrărilor.

„Chiar dacă lucrările sunt suspendate acum, pe principiul că nu se respectă această lege, sunt tot felul de camioane, aduc ciment, balastrul se mișcă foarte tare pe drumul din fața casei. Se forează la adâncime și este zgomot infernal”, mai spune proprietara unei case din zonă.

Linia de Cale Ferată ar urma să fie gata în luna mai anul acesta, potrivit Ministerului Transporturilor.