MENIU

A doua zi din ”Săptămâna Pământului”: foc, aer, apă și pământ transformate în imagini

”Săptămâna Pământului”, cel mai amplu program ecologist pentru elevii și studenții din sectorul 6 al Bucureștiului, a continuat azi, la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu.

Cea de-a doua zi a evenimentului a fost dedicată artelor vizuale, adaptate ochiului electronic care ne privește din orice unghi și care surprinde fracțiuni de secundă din viața Pământului. Cum greu găsim azi copii fără telefoane mobile inteligente, care se transformă ad-hoc în aparate de fotografiat sau camere video, a organiza concursuri de fotografie și de film pe teme ecologice e o joacă.

 Astfel, peste 70 de copii au participat la concursurile ”Foto Ecologia” și ”Eco la Minut”, în cadrul cărora și-au prezentat ideile ecologiste în fotografii sau filme cu durata de un minut, inspirate din elementele care compun natura: apă, aer, foc și pământ. Câștigătorii vor fi anunțați duminică, în cadrul Galei premiilor „Săptămâna Pământului” şi care vor consta în tabere oferite de Primăria sectorului 6 și de Ministerul Culturii. Până la premiile materiale însă, toți concurenții au fost răsplătiți cu aprecieri exprimate prin aplauzele celor 200 de spectatori, încântați de reușitele colegilor lor fotografi și cineaști amatori.

Aflați abia la început de drum, poate chiar într-o viitoare carieră, elevii și studenții prezenți în Sala de Festivități ”Adrian Păunescu” au fost antrenați să viseze frumos despre lumea care-i înconjoară de criticul de film Marin Vladimir, care le-a prezentat capodopera cinematografică regizată de către Steven Spielberg, ”Calul de Război” (2011), care are șase nominalizări la premiile Oscar plus două la Globurile de Aur.

”Săptămâna Pământului” este organizată de Primăria Sectorului 6 și Centrul Cultural European din cadrul aceluiași sector, iar parteneri media sunt Realitatea TV și Școala de Televiziune Junior, gazda zilei de astăzi fiind fondatorul acestei școli, Vlad Ionescu. Mâine va fi rândul Laviniei Șandru să primească participanții la concursurile de poezie ”Flori de Tei”, alături de artistul Andrei Păunescu, și la cele de desen și caricatură, alături de maestrul Mihai Pânzaru PIM. Poezia și caricatura, două laturi ale artei, care uneori se întâlnesc în satiră, dar mâine vor contrasta, adăugând vieții fie tușe groase, fie filigranuri, toate cu același scop: să gândim pozitiv și să zâmbim.

Programul zilnic al evenimentului ”Săptămâna Pământului” poate fi găsit aici.

Mai multe articole despre:
Lavinia Şandru săptămâna pământului