MENIU

Alegeri prezidențiale 2019, turul II. 3 momente extraordinare, care te pot convinge să mergi la vot

Alegeri prezidențiale 2019 cu multe momente impresionate și în turul 2. În diaspora, votul record a fost dublat de devotamentul extraordinar de care au dat dovadă românii plecați în străinătate. 

Alegeri prezidențiale 2019 cu multe momente impresionate și în turul 2. În diaspora, votul record a fost dublat de devotamentul extraordinar de care au dat dovadă românii plecați în străinătate. 

1. Primul moment de ținut minte de la alegeri prezidențiale 2019, turul II credem că este frumoasa poveste din Spania, unde o româncă venită să voteze a ales să și cânte o melodie în secția de votare. 

Larissa Elena Cotorogea este o româncă din Slatina stabilită în Spania, care a votat și le-a cântat celor din secția de votare o parte din melodia ”Acasă-i România”, a Laurei Olteanu. Într-o înregistrare postată pe Facebook de un alt alegător, se vede cum Larissa începe să cânte, iar spre final este chiar susținută vocal de cei din secție, emoționați de gestul ei. 

Momentul a fost postat și repostat de mai multe pagini de Facebook, ajungând să fie urmărit de peste 1,5 milioane de ori. 

2. Alegeri prezidentiale 2019 speciale și în Germania, unde un votant din turul II nu numai că a fost la vot, dar transportă întruna cu mașina șoferi de TIR. Șoferilor le este greu să ajungă din parcările în care se află la secțiile de votare din oraș, iar un român îi ”ridică” cu mașina sa personală și îi ajute astfel să fie prezenți la vot. Bărbatul poartă un hanorac cu emblema ”Șî eu”, devenită celebră după ce un om de afaceri a realizat primul metru de autostradă din regiunea sa, Moldova. 

"El este Troncota Constantin! ...Un "Super Român" care merge din parcare in parcare, și bate în usile tuturor tirurilor cu numere de România, pentru a-i duce pe Români să voteze, cu masina personala. Gestul lui m-a emotionat maxim, și mi-a dat speranța ca romania este pe cale de vindecare.

FELICITARI drag compatriot! Gestul tau merita sa fie cunoscut de cei care iubesc România!!!
#Romaniasevindeca!!!", scrie un utilizator Facebook, Ionuț Florinel Moldoveanu, pe Facebook.

3. Și fetița unei familii din Swansea a recitat o poezie chiar în secția de votare. Este vorba despre micuta Kaija M'Ienga, care a recitat poezia ”Limba românească”, de Gheorghe Sion. 

Clipul a fost postat de Consulatul Onorific al României în Țara Galilor. 

Limba românească

Mult e dulce şi frumoasă
Limba ce-o vorbim,
Altă limbă-armonioasă
Ca ea nu găsim.

Saltă inima-n plăcere
Când o ascultăm,
Și pe buze-aduce miere
Când o cuvântăm.

Românașul o iubește
Ca sufletul său,
Vorbiți, scrieți românește,
Pentru Dumnezeu.

Frați ce-n dulcea Românie
Nașteți și muriți
Și-n lumina ei cea vie
Dulce vieţuiți!

De ce limba românească
Să n-o cultivăm?
Au voiți ca să roșească
Țărna ce călcăm?

Limba, țara, vorbe sfinte
La strămoși erau;
Vorbiți, scrieți românește,
Pentru Dumnezeu!

Mai multe articole despre:
alegeri prezidentiale 2019