MENIU

Wikileaks: Întâlnire Ponta-Podesta în ziua referendumului pentru demiterea lui Băsescu

În corespondența făcută publică în aceste zile de către Wikileaks apar și o serie de e-mailuri referitoare la fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein, amic al lui John Podesta, care este şef de campanie al candidatei la președinția SUA Hillary Clinton. În documente apare și un e-mail prin care era programată o întâlnire dintre Ponta și Podesta.

În corespondența făcută publică de Wikileaks apare şi un email datat 28 iulie 2012, prin care este stabilită o întâlnire a lui Victor Ponta cu John Podesta în 29 iulie 2012, ziua desfăşurării referendumului pentru demiterea din funcţie a preşedintelui României, potrivit sorinamatei.ro.

E-mailul are titlul “Seeing Ponta” și a fost trimis de către ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, spre Tony Podesta, căruia îi aminteşte că întâlnirea cu Victor Ponta este a doua zi, respectiv “@10 PM mâine pe seară timpul nostru. Nu am adresa lui Matt. Ar fi grozav dacă voi băieţi aţi vorbi cu el (n.m. Matt) înainte”.

După câteva ore, ambasadorul Mark Gitenstein revine cu un nou email, trimis de data aceasta şi către Matt Browne, scuzându-se: “Îmi pare rău, Tony. Am ajuns la alt Podesta. Matt a recepţionat”. Răspunsul, după alte câteva ore, vine în glumă de la Tony Podesta: “Nu există wrong podestas”. Iar Mark Gitenstein a replicat trimiţând următorul mesaj de pe mailul său: “Asta cu siguranţă”.

Cu trei zile înainte de emailul “Seeing Ponta” pentru întâlnirea din 29 iulie 2012, John Podesta transmitea: “Ponta apără, de fapt, democraţia”, conform sorinamatei.ro.

 

 



Mai multe articole despre:
Ponta WikiLeaks podesta